Antena 3 CNN Externe Decizia finală a juriului britanic: Prinţesa Diana nu a fost victima unui complot

Decizia finală a juriului britanic: Prinţesa Diana nu a fost victima unui complot

Decizia finală a juriului britanic: Prinţesa Diana nu a fost victima unui complot
08 Apr 2008   •   09:37

Neglijenţa şoferului şi insistenţa paparazzilor au fost cauzele morţii acesteia şi a iubitului ei, Dodi al-Fayed. Acesta este verdictul final dat de Înalta Curte de la Londra, după 10 ani de la tragedie. Tatăl lui Dody al-Fayed, care a făcut o anchetă paralelă a accidentului şi a acuzat Familia regală de conspiraţie la crimă, s-a declarat dezamăgit de acest verdict. Prinţesa Inimilor a murit la 31 august 1997, în tunelul Alma din Paris.

Dupã 4 zile de deliberări, juriul britanic a decis că prinţesa Diana nu a fost victima unui complot. Au spus că sunt absolut siguri că nu a existat niciun fel de conspiraţie în acest caz. Juriul speră ca fiecare să ia în considerare acest verdict final, iar cei care au murit să se poată odihni în pace. Tatăl lui Dodi al-Fayed, cel care, de altfel a şi iniţiat acest proces în urmă cu 10 ani, este dezamăgit de verdictul final.

Ancheta, care a fost urmărită cu sufletul la gură de o lume întreagă, a costat în jur de 6 milioane de dolari. Au fost audiaţi peste 240 de martori din Franţa, Statele Unite, Nigeria, Kenia şi Australia.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close