O altă posibilă ţintă ar putea fi un obiectiv militar greu de cucerit.
Nu este exclus nici atacul asupra unui oraş ucrainean, pentru a provoca cât mai multe victime în rândul civililor, susţine expertul într-o analiză publicată de "The Atlantic".
Potrivit unor experţi ruşi, citaţi de jurnalist, aceste arme nucleare "tactice" cu rază scurtă de acţiune sunt depozitate în aproximativ 12 silozuri nucleare.
Unul dintre ele este Belgorod-22, care se află la doar 30 de kilometri de graniţa cu Ucraina.
Statele Unite ale Americii au avertizat Rusia asupra unor "consecinţe severe" dacă decide să folosească arme nucleare în războiul din Ucraina. Administraţia Biden nu a clarificat ce ar însemna acest lucru.
Fostul secretar american al apărării William J. Perry consideră că o lovitură atomică demonstrativă în Marea Neagră nu i-ar aduce beneficii lui Putin, în timp ce distrugerea unui oraş ucrainean, cu un număr uriaş de victime civile, ar fi o greşeală uriaşă.
În schimb, Rusia ar putea să nu vadă prea multe riscuri în lovirea unei ţinte militare.
Perry susţine că, în cazul unui atac nuclear în Ucraina, represaliile ar trebui să fie puternice, dar convenţionale, nu nucleare.
Răspunsul SUA ar trebui să se limiteze la trupele Rusiei din Ucraina, şi în mod ideal ţintele să fie legate de atacul nuclear.
Toţi experţii intervievaţi de jurnalistul american au fost de acord că nu ar fi potrivit ca SUA să răspundă nuclear dacă Rusia ar folosi arme atomice tactice în Ucraina.