Antena 3 CNN Externe De Santis nu se lasă! Politicianul vânează funcția de primar într-o localitate unde peste 60% dintre cetățeni candidează în alegerile locale

De Santis nu se lasă! Politicianul vânează funcția de primar într-o localitate unde peste 60% dintre cetățeni candidează în alegerile locale

Alegerile din această lună capătă proporții epice într-o parte a lumii, atât ca urmare a faptului că angrenează, din postura de candidați, un procentaj major de localnici, cât și pe seama realității că au ajuns să candideze în tabere rivale membri ai aceleiași familii.

vot locale
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Iun 2024   •   09:16

Igor De Santis este un politician mult mai puțin cunoscut decât Ron DeSantins, guvernatorul din Florida care s-a retras din competiția cu Donalnd Trump după un parcurs electoral lamentabil în SUA.

Între cei doi nu există, aparent, nicio altă legătură în afara coincidenței de nume, iar primul politician este pe cale să-și depășească limitele notorietății de până în prezent.

El încearcă să obțină un al patrulea mandat de primar în Ingria, un mic sat înconjurat de păduri şi munți în apropiere de Torino, în care trăiesc 46 de locuitori și unde alte 26 de persoane, înregistrate pentru a vota din străinătate, completează electoratul.

Bunicul lui Igor De Santis a fost primar în Ingria timp de 30 de ani, iar nepotul dă semne clare că vrea să-i egaleze sau să-i depășească recordul.

La ultima tentativă, italianul De Santis a obținut o victorie zdrobitoare însă, între timp, lucrurile s-au schimbat. El se confruntă acum cu o provocare dificilă, după ce mama sa s-a alăturat unei tabere rivale, relatează The Guardian.

Mama primarului în funcție, candidat la consiliul local pe lista rivalului la Primărie

În vârstă de 42 de ani, Igor De Santis a condus localitatea din anul 2009 și se aștepta la o oarecare concurență pentru primărie, atunci când în cursă s-a înscris un consilier al opoziției, Renato Poletto, în vârstă de 70 de ani.

Situația a devenit mai complicată după ce Stefano Venuti, un rezident din Milano ce deține o casă în Ingria, și-a lansat, și el, candidatura la primăria din Ingria.

"Nu ne așteptam la asta", a declarat De Santis.

Însă peisajul politico-electoral din Ingria a fost zguduit din temelii ca urmare a faptului că Renato Poletto a anunțat că a obținut sprijinul mamei lui Igor De Santis, Milena Crosasso.

Din tabăra lui Poletto, Crosasso vizează un post de consilier local, figurând pe o listă ce cuprinde nouă femei şi un bărbat.

"Am rugat-o pe mama să mi se alăture, dar, după ce a văzut că pe lista lui Poletto se aflau mai ales femei, ea a decis să meargă cu ei. Toți sunt voluntari care au muncit foarte mult pentru sat", a explicat De Santis.

La rândul său, mama primarului a spus că rivalitatea nu va avea un impact asupra armoniei familiale.

În satul italian Ingria candidează în alegerile locale 60% dintre rezidenți

"Și eu, şi fiul meu dorim ce este mai bun pentru comunitate. Aceasta este o oportunitate de a da glas punctelor de vedere ale femeilor, fără a slăbi legăturile de familie", a spus Milena Crosasso.

În total, 30 de persoane - sau aproximativ două treimi din locuitorii satului - sunt în competiție pentru posturi în administrația locală din Ingria.

Această comunitate se confruntă cu probleme similare cu cele ale altor localități montane, cum ar fi depopularea, serviciile insuficiente și căderile masive de zăpadă în timpul iernii.

Din 2022, când a fost desemnat ca fiind printre cele mai frumoase sate din Italia, Ingria a trebuit să facă fața unei creșteri a turismului, după cum consemnează presa internațională.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close