Antena 3 CNN Externe Motivul pentru care Kremlinul o preferă pe Kamala Harris în detrimentul lui Donald Trump: „Nu există o baghetă magică”

Motivul pentru care Kremlinul o preferă pe Kamala Harris în detrimentul lui Donald Trump: „Nu există o baghetă magică”

Donald Trump ?i Vladimir Putin
Donald Trump și Vladimir Putin, la o întâlnire din 2018. Foto: Getty Images
de Ioana Coman    |    01 Sep 2024   •   17:52

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, spune  că nu există nicio perspectivă de îmbunătățire a relațiilor cu Washingtonul, dar Rusia o consideră pe candidata democrată la președinția SUA, Kamala Harris, drept o opozantă mai previzbilă decât republicanul Donald Trump, scrie Reuters, preluată de Agerpres.

Într-un interviu acordat lui Pavel Zarubin, un reporter TV cu acces preferenţial la Kremlin, Peskov a părut de asemenea să respingă afirmaţia lui Trump că ar putea pune capăt războiului din Ucraina în 24 de ore dacă va câştiga alegerile.

Înainte ca preşedintele Joe Biden să îşi anunţe retragerea din cursă şi sprijinul pentru Harris, preşedintele rus Vladimir Putin spusese că Moscova l-ar prefera pe Biden lui Trump, pentru că primul este un politician experimentat 'de şcoală veche'.

Odată cu retragerea lui Biden, 'cine este atunci candidatul nostru acum?', l-a întrebat, râzând, Zarubin pe Peskov.

Râzând şi el, acesta a răspuns: 'Nu avem un candidat. Dar, desigur, democraţii sunt mai predictibili. Şi ceea ce Putin a spus despre predictibilitatea lui Biden li se aplică aproape tuturor democraţilor, inclusiv dnei Harris'.

În interviul menţionat, Peskov a spus că paşii Statelor Unite de 'a călca în picioare interesele ţării noastre' au depăşit limitele acceptabile.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a mai spus că 'nu există o baghetă magică' pentru rezolvarea de pe o zi pe alta a crizei din Ucraina, aşa cum a promis Trump. 'Nu cred că există o baghetă magică. Nu se poate face într-o singură zi', a afirmat el, potrivit fragmentelor din interviul ce urmează să fie difuzat duminică la televiziunea rusă.

El a calificat drept 'fantezie' să se creadă că viitorul preşedinte american va anunţa în discursul său inaugural că Washingtonul încetează ajutorul militar pentru Ucraina şi cheamă la negocieri de pace, şi că aceasta va schimba mentalitatea la Kiev.

SUA sunt deja în mare măsură parte a conflictului prin armele furnizate Kievului, a spus el, descriind relaţiile dintre Moscova şi Kremlin drept mai rele decât au fost 'de decenii', 'fără perspective' în acest moment de aşezare a lor pe calea redresării.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close