Antena 3 CNN Externe De ce n-au fost date publicităţii imaginile cu uciderea lui Bin Laden? Trupul teroristului era MUTILAT de peste 100 de cartuşe

De ce n-au fost date publicităţii imaginile cu uciderea lui Bin Laden? Trupul teroristului era MUTILAT de peste 100 de cartuşe

De ce n-au fost date publicităţii imaginile cu uciderea lui Bin Laden? Trupul teroristului era MUTILAT de peste 100 de cartuşe
14 Mar 2014   •   12:41

Un nou raport întocmit de SOFREP, un site destinat operaţiunilor forţelor speciale americane, aduce o nouă lumină în ceea ce priveşte refuzul oficialilor de a da publicităţii fotografiile cu cadavrul lui Osama bin Laden.

Potrivit unor surse anonime din comunitatea serviciilor secrete, imaginile ar fi extrem de brutale, având în vedere că militarii americani au descărcat mai multe încărcătoare în trupul fără viaţă al teroristului.

Informaţiile iniţiale spuneau că au fost trase doar doar două focuri de armă pentru uciderea lui Bin Laden. Ulterior însă, acest număr a crescut semnificativ, ajungând la peste 100 de gloanţe care au mutilat corpul celui mai căutat om de pe planetă la acea dată.

Staff-ul preşedintelui SUA, urmărind pas cu pas anihilarea lui Osama bin Laden. Reacţia Secretarul de Stat, Hillary Clinton, este sugestivă (foto Reuters)
SOFREP notează că aceste acţiuni încalcă grav legile convenţionale ale războiului (Laws of Land Warfare) şi conturează o imagine alarmantă a brutalităţii de care dau dovadă militarii americani.
Sursa citată aduce aminte şi de cazurile în care inamicii SUA au fost arşi de vii sau cadavrele lor au fost batjocorite.

În cartea sa, "N-a fost o zi uşoară", Matt Bissonnette, membru al trupei speciale de comando  SEAL Team Six, povesteşte cum el şi alt camarad au tras "câteva" cartuşe în plin, pentru a fi siguri că Bin Laden este mort. Dar surse paralele spun că membrii SEAL au îndeplinit misiunea, "trăgând excesiv de multe focuri".

În acest fel se explică de ce administraţia Obama a renunţat la publicarea fotografiilor cu uciderea lui Bin Laden, încercând să se evite un eventual val de nemulţumiri manifestat împotriva intereselor americane.

O organizaţie umanitară conservatoare din SUA a solicitat în instanţă, anul trecut, accesul la aceste fotografii, sub pretextul că "nu există vreo legătură" între activităţile serviciilor secrete şi imaginile cu funeraliile lui Bin Laden. Cererea a rămas însă fără rezultat.
La scurt timp, un tribunal federal a decis că CIA nu trebuie să declasifice nicio fotografie sau alte informaţii suplimentare referitoare la acest caz.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close