Antena 3 CNN Externe De Black Friday americanii au cheltuit 60 de MILIARDE de dolari. De Cyber Monday, "doar" două

De Black Friday americanii au cheltuit 60 de MILIARDE de dolari. De Cyber Monday, "doar" două

De Black Friday americanii au cheltuit 60 de MILIARDE de dolari. De Cyber Monday, "doar" două
de O.P.    |    27 Noi 2012   •   06:15

Două miliarde de dolari! Atât au cheltuit americanii ieri de Cyber Monday, o zi dedicată cumpărăturilor online. De această dată, oamenii nu s-au mai îmbulzit în magazine ci au intrat pe site-urile de cumpăraturi.  Săptămâna trecuta, de Ziua Recunoştinţei şi de Black Friday, americanii au făcut cumpărături de 60 de miliarde de dolari.

"Nu puneţi deoparte cardul deocamdată. După Black Friday, Small Business Saturday şi Super Sunday a venit timpul pentru Cyber Monday".

Mesaje de acest gen au fost difuzate ieri de toate televiziunile din Statele Unite, unde sărbătorile şi reducerile masive i-au costat scump pe americani. Doar ieri, cu ocazia Cyber Monday, veniturile au fost estimate la două miliarde de dolari.

În decursul săptămânii trecute, americanii s-au bătut pe reduceri în centrele comerciale şi au scos din buzunar, în total, 59 de miliarde de dolari, arată estimările oficiale. Cu toate acestea, Cyber Monday a avut parte de un start lent. Autorităţile americane au închis 130 de site-uri, suspectate că ar fi comercializat produse de contrabandă.

Bursa de la New York a închis pe pierdere, în pofida vânzărilor - record de ieri. Comercianţii se tem de "muntele fiscal" al preşedintelui american Barack Obama, ce prevede creşterea taxelor pentru americanii cu venituri mari. Acest lucru va aduce pierderi semnificativă pe piaţă, sunt de părere retailerii.





×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close