Antena 3 CNN Externe ?Davos-ul Securităţii? încinge spiritele

?Davos-ul Securităţii? încinge spiritele

?Davos-ul Securităţii? încinge spiritele
10 Feb 2007   •   18:22

În Germania la Conferinţa anuală pe teme de securitate, preşedintele rus Vladimir Putin a criticat dur administraţia americană. El a acuzat Statele Unite şi alte ţări occidentale că încearcă să-şi impună voinţa asupra restului lumii, pe care vor să o transforme într-o ?lume unipolară?. Cancelarul Germaniei a reluat însă tema care stă pe buzele tuturor: schimbările climatice. Ea a avertizat că încălzirea globală este cel mai mare duşman al planetei. De asemenea, Angela Merkel a abordat şi problema Iranului.

Vladimir Putin a declarat că nu înţelege de ce Iranul nu a răspuns întrebărilor privind programul său nuclear formulate de Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică. Negociatorul-şef al programului nuclear iranian, Ali Larijani, a reacţionat la discursul cancelarului german şi al preşedintelui rus Vladimir Putin. Statele Unite, Uniunea Europeană şi alte ţări se tem că Iranul dezvoltă arme nucleare, sub acoperirea unui program nuclear civil; autorităţile de la Teheran resping acuzaţiile.

În Munchen, locul unde are loc reuniunea, au apărut şi proteste de stradă. Zeci de demonstranţi s-au strâns în faţa hotelului care găzduieşte conferinţa.

Antena 3

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close