Antena 3 CNN Externe Davos: 10 trilioane de dolari pentru a salva lumea de încălzirea globală

Davos: 10 trilioane de dolari pentru a salva lumea de încălzirea globală

Davos: 10 trilioane de dolari pentru a salva lumea de încălzirea globală
30 Ian 2009   •   18:00

Peste 10 trilioane de dolari trebuie investiţi în tehnologii, până în 2030, pentru a scuti Terra de o creştere tot mai acută a temperaturii globale, a avertizat Forumul Economic Mondial. Un raport al organismului ce organizează summitul de la Davos arată că anual ar trebui cheltuiţi 515 miliarde dolari pentru măsuri de limitare a emisiilor de carbon.
Deşi situaţia economică şi financiară a împins problema schimbării climei pe locuri de la coadă pe agenda de la Davos, forumul susţine că statele ar trebui să crească dramatic chltuielile pentru păstrarea mediului.
Raportul arată că investiţiile verzi au crescut de peste patru ori, de la 30 la 140 miliarde dolari, între 2004 şi 2008, dar tot ar fi nevoie să fie triplate pentru a ajunge la obietivele fixate.
Astfel, peste 500 de miliarde pe an ar fi necesari pentru a preveni o creştere a temperaturii de peste 2 grade Celsius în 2030.
Studiula identificat opt noi sectoare energetice ce sunt apreciate ca jucând un rol crucial în trecerea de le combustibilul clasic la o energie curată în următorii 20 de ani: vântul de coastă, vântul din largul apelor, celulele fotovoltaice, generatoare solar-termale, transformarea gunoaielor în energie, etanol pe bază de zahăr, bio-combustibil şi puterea geotermală.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: schimbarea climatica energie verde
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close