Antena 3 CNN Externe Președintele Parlamentului European, în spital din cauza unei complicații grave. Este a doua internare în trei luni

Președintele Parlamentului European, în spital din cauza unei complicații grave. Este a doua internare în trei luni

Preşedintele Parlamentului European (PE), David Sassoli, a fost spitalizat pentru a doua oară în ultimele 90 de zile, anunță presa internațională.

Sassoli David
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Ian 2022   •   18:06

În vârstă de 65 de ani, politicianul social-democrat italian (foto) a fost internat într-un spital din țara natală în data de 26 decembrie ''din cauza unei complicații grave cauzate de o disfuncție a sistemului imunitar'', potrivit celor declarate de purtătorul său de cuvânt, Roberto Cuillo.

Acesta a adăugat că toate întâlnirile oficiale din această perioadă ale președintelui Parlamentului European au fost anulate.

În luna septembrie, Sassoli, fost jurnalist de televiziune, a fost spitalizat cu pneumonie şi din acest motiv nu a putut prezida sesiunea PE în care șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a rostit discursul anual privind Starea Uniunii.

Ulterior, el s-a deplasat în Italia, după ce medicii au fost de acord ca politicianul să se recupereze după boală în țara natală.

David Sassoli a devenit președinte al Parlamentului European în 2019, după un acord amplu între cele mai mari familii politice europene asupra funcțiilor de top din principalele instituții ale Uniunii Europene.

Parlamentul European este ales pentru un mandat de cinci ani, însă președintele acestei instituții are un mandat care acoperă jumătate din intervalul menționat, iar Sassoli a indicat deja că nu intenționează să fie reales.

Săptămâna viitoare, deputații europeni urmează să organizeze primul tur de scrutin pentru succesorul său.

×
Subiecte în articol: David Sassoli
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close