Antena 3 CNN Externe Un cunoscut consilier al lui Obama spune că Biden e prea bătrân ca să mai fie preşedinte: „Este cel mai dificil job de pe planetă"

Un cunoscut consilier al lui Obama spune că Biden e prea bătrân ca să mai fie preşedinte: „Este cel mai dificil job de pe planetă"

joe biden
Joe Biden, preşedintele Statelor Unite ale Americii Sursă foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Iul 2024   •   00:18

David Axelrod, fost consilier principal al președintelui Barack Obama, avertizează că Joe Biden nu a făcut suficient pentru a calma preocupările alegătorilor cu privire la vârsta sa, de la dezbaterea dezastruoasă de luna trecută, relatează The Guardian. 

„Am simțit de mult timp și am spus de mult timp că nu este în niciun fel un comentariu asupra performanței sale, care cred că va fi onorată mai mult de istorie decât de alegători acum”, a declarat Axelrod pentru The Guardian, miercuri, în Milwaukee.

„Dar este foarte greu de argumentat că cineva ar trebui să fie ales președinte al Statelor Unite la vârsta de 82 de ani, nu din motive politice, ci din motive actuale. Aceasta este cea mai dificilă slujbă de pe planetă. Te consumă mult. Este o preocupare legitimă pe care oamenii o au și această preocupare a fost intensificată de ceea ce s-a întâmplat la dezbatere. Nu cred că ceva s-a întâmplat pentru a atenua această preocupare.”

Axelrod, strateg-șef pentru campaniile prezidențiale ale lui Obama din 2008 și 2012, a vorbit după un eveniment organizat de Institutul de Politică al Universității din Chicago și Cook Political Report, în cadrul Convenției Naționale Republicane.

Întrebat dacă crede că Biden poate supraviețui, Axelrod a răspuns: „Asta depinde în totalitate de el și a fost întotdeauna cazul. Toată această cursă a fost în mâinile sale, decizia lui de a candida și acum decizia lui de a rămâne.

„Sunt multe de gândit pentru că știu că a subliniat mizele acestei alegeri. Întrebarea la care trebuie să răspundă este: care sunt șansele lui de a câștiga? Ar fi șansele mai bune cu un alt candidat? Sunt sigur că există multe discuții despre asta",a mai spus el. 

Joe Biden spune pentru prima dată în ce condiţii s-ar retrage din cursa pentru alegerile prezidenţiale din SUA

Joe Biden a spus în ce condiţii ar lua în considerare retragerea din cursa prezidențială pentru alegerile din SUA, relatează New York Times, citând un fragment din interviul lui Biden cu Ed Gordon de la BET News, preluat de The Guardian. 

Conform Times, Biden a fost întrebat dacă există vreun motiv care l-ar face să-și reconsidere participarea în cursa prezidențială. În răspuns, Biden a spus:

„Dacă aș avea o afecțiune medicală care ar apărea, dacă cineva, dacă doctorii ar veni la mine și ar spune că am această problemă și acea problemă", a spus Biden. 

La începutul acestei luni, Biden a spus în timpul unui interviu cu gazda ABC, George Stephanopoulos, că s-ar retrage din cursă doar dacă „Atotputernicul” i-ar spune să facă acest lucru.

Comentariile lui Biden vin pe fondul apelurilor tot mai numeroase din partea democraților de a-și retrage candidatura pentru realegere din cauza preocupărilor legate de vârsta și capacitatea sa mentală, în special după performanța sa slabă în dezbaterea cu Donald Trump.

Adam Schiff, cel mai proeminent democrat, i-a cerut public lui Joe Biden să se retragă din cursa electorală

Congresmanul din California, Adam Schiff, este cel mai proeminent democrat care i-a cerut public lui Joe Biden să se retragă din cursa electorală.

În weekend, Schiff le-a spus donatorilor că rămânerea lui Biden în fruntea listei pentru noiembrie ar costa partidul președinția și probabil și Camera și Senatul, a raportat New York Times.

„Cred că, dacă el este candidatul nostru, vom pierde,” le-a spus Schiff donatorilor în East Hampton, New York, sâmbăta trecută, a spus ziarul, citând „o persoană cu acces la o transcriere a unei înregistrări a evenimentului”.

Și este foarte posibil să pierdem Senatul și șansa noastră de a recâștiga Camera.

×
Subiecte în articol: Joe Biden Barack Obama Alegeri SUA 2024
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close