Antena 3 CNN Externe Date despre lansările de rachete SUA găsite pe hard drive-uri cumpărate pe eBay

Date despre lansările de rachete SUA găsite pe hard drive-uri cumpărate pe eBay

1 minut de citit Publicat la 17:56 08 Mai 2009 Modificat la 17:56 08 Mai 2009
Date despre lansările de rachete SUA găsite pe hard drive-uri cumpărate pe eBay
Procedurile de lansare pentru sistemul de apărare anti-aeriană americană au fost găsite pe un hard drive la mâna a doua cumpărat pe de eBay. Informaţiile privind lansarea THAAD (Terminal High Altitude Area Defence) se referă sistemul de apărare sol-aer şi a fost folosit la doborârea rachetlor Scud în Irak.
Diskul mai conţinea informaţii despre politica de securitate, schiţe ale instalaţiilor militare si informatii despre angajaţii Lockheed Martin - compania care a conceput si construit sistemul.
Cercetătorii au descoperit informaţiile în timp ce studiau peste 300 hard disk-uri second hand vândute la licitaţii, târguri de computere sau pe eBay.
Experţii au descoperit şi alte date, precum detalii despre conturile bancare, date medicale, planuri de afaceri confidenţiale si coduri numerice personale.
Hard disk-urile provenind din Marea Britanie, America, Germania, Franţa şi Australia au fost studiate de Centrul de cercetări în securitate BT, în colaborare cu University of Glamorgan din Ţara Galilor, Edith Cowan University din Australia si Longwood University din SUA.
Două harduri folosite anterior de Lanarkshire NHS Trust pentru a stoca informaţii de la spitalele din Monklands şi Hairmyres conţineau fişe ale pacienţilor, radiografii şi note cofidenţiale ale personalului medical.
În Australia, pe un hard provenind de la un spital au fost identificate poze ale pacienţilor si ale rănilor acestora.
Informaţii confidenţiale privind reţeaua şi date de securitate ale Ambasadei Germaniei din Paris au fost găsite pe un disk din Franţa
BT a precizat că 34% din harduri aveau date fie cu caracter personal ce ar putea duce la identificarea unui individ, fir date despre o companie sau organizaţie.

"Este pentru a patra oară când desfăşurăm astfel de cercetări şi este clar că majoritatea organizaţiilor şi a persoanelor nu are habar despre volumul potenţial şi tipul informaţiilor stocate pe hard disk-ul unui computer", a declarat Dr Andy Jones, şeful diviziei de studii în domeniul securităţii al BT.
"Foarte multe harduri conţineau suficiente informaţii pentru a expune angajaţii şi companiile unei game largi de activităţi criminale, precum fraudă, şantaj şi asumare falsp de identitate", a adăugat acesta.
Antena3.ro

×
x close