Antena 3 CNN Externe Date de ultimă oră despre starea lui Robert Fico | Echipa Antena 3 CNN este la spitalul unde se află internat premierul slovac

Date de ultimă oră despre starea lui Robert Fico | Echipa Antena 3 CNN este la spitalul unde se află internat premierul slovac

Date de ultimă oră despre atentatul care a şocat Europa. Premierul Slovaciei a ieşit din operaţie, iar starea acestuia este stabilă. Echipa Antena 3 CNN vine cu ultimele informaţii de la faţa locului.

de Andreea Borboros    |    16 Mai 2024   •   01:20

Robert Fico a fost împuşcat în plină stradă, ieri după amiază. Unul dintre gloanţe a ajuns în zona abdomenului, iar altele l-au rănit la mâini şi picioare. Andreea Borboros este la spitalul unde se află internat premierul slovac şi are date de ultim moment.

Intervenţia chirurgicală la care a fost supus premierul slovac s-a încheiat, dar următoarele ore sunt critice. A fost o operaţie complicată, din cauza multiplelor traumatisme suferite, iar medicii sunt sceptici cu privire la evoluţia sa.

Nivelul de securitate la spitalul unde se află Robert Fico este extrem de ridicat. Întreg spitalul este înconjurat de poliţie şi, potrivit presei slovace, toate cadrele medicale care au intrat în contact cu primul ministru au fost nevoite să predea telefoanele mobile. Şi asta pentru că se încearcă stoparea scurgerii de informaţii. 

În tot acest timp s-a luat, se pare, decizia ca toate informațiile legate de perioada petrecută în spital de către Robert Fico să fie făcute publice doar prin canale oficiale, așa cum s-a întâmplat și în urmă cu câteva ore, atunci când ministrul Apărării, dar și ministrul de Interne din Slovacia au făcut declarații cu privire la incidentul deosebit de grav care astăzi l-a avut în prin plan pe primul ministru.

Mai exact, ministrul Apărării a declarat faptul că la baza acestui atac fără precedent sunt motive politice, mai ales că vorbim, iată, de un atac petrecut la scurtă vreme după ce în Slovacia, au avut loc alegerile prezidențiale.

De cealaltă parte însă, ministrul de Interne slovac a făcut apel la calm și a cerut populației să nu răspundă cu ură la incidentul deosebit de grav de astăzi și că agresorul, în vârstă de 71 de ani, cu siguranță va plăti pentru fapta sa.

Totodată, ministrul Apărării slovac a declarat faptul că atacatorul a venit pregătit să îl omoare pe Robert Fico. De altfel, atacul de astăzi este catalogat a fi cel mai grav atac din ultimii 31 de ani. Și nu este un atac doar la persoana lui Robert Fico, ci este un atac la democrația de aici, din Slovacia.

 

×
Subiecte în articol: Slovacia Robert Fico
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close