Antena 3 CNN Externe "Daria Dughina a fost executată de FSB. Urmează atacuri teroriste în orașele rusești" | Motivul identificat de un oficial ucrainean

"Daria Dughina a fost executată de FSB. Urmează atacuri teroriste în orașele rusești" | Motivul identificat de un oficial ucrainean

Secretarul Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare din Ucraina, Oleksii Danilov, a declarat că asasinarea Dariei Dughina, fiica ideologului ultranaţionalist Aleksandr Dughin, a fost "o execuţie săvârşită de serviciile secrete ruse".

Danilov
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Aug 2022   •   12:41

Danilov (foto) a negat acuzațiile serviciilor secrete ruse, care au atribuit Ucrainei responsabilitatea pentru moartea Dariei Dughina.

"Nu ne-a interesat deloc această persoană. Chiar era fără importanță pentru noi. FSB este cel care a făcut-o, iar acum va spune că cineva dintre ai noștri este implicat", a afirmat oficialul ucrainean într-un interviu pentru presa de la Kiev, semnalat de CNN.

Danilov arată că Daria Dughina şi tatăl ei au criticat campania militară a Rusiei în Ucraina pentru că li s-a părut că aceasta se prelungește prea mult.

El susține că serviciile secrete ruse au început să-i elimine pe cei care critică "succesele" militare ale Moscovei în războiul din Ucraina.

Ulterior, Danilov și-a nuanțat afirmațiile și acuzațiile la adresa FSB, susținând că moartea Dariei Dughina este primul asasinat dintr-o serie planificată de serviciile secrete rusești, cu scopul de a acuza Ucraina și de a crește susținerea populară pentru războiul declanșat de Vladimir Putin.

"Sprijinul pentru război scade în Rusia. Kremlinul are nevoie de mobilizare publică. Este de așteptat ca FSB să organizeze o serie de atacuri teroriste în orașe rusești, cu victime civile în masă. Dughina este prima din această serie", a scris marți, pe Twitter, secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei.

Moartea Dariei Dughina a provocat un șoc în Rusia, readucând în memorie numeroasele atentate care au însângerat perioada instabilă de după destrămarea Uniunii Sovietice în 1991, notează presa internațională.

Tatăl său, Aleksandr Dughin, este promotor al "Euroasianismului", o doctrină imperialistă care pledează pentru o alianță între Europa și Asia sub conducerea Rusiei.

Dughin, fiul unui general GRU (serviciul de informații militare din Rusia), are, el însuși, legături cu spionajul militar rus și exercită influență asupra unei părți a extremei drepte europene.

El este vizat din 2014 de sancțiunile Uniunii Europene.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close