Antena 3 CNN Externe "Dar pe ea nu o violează nimeni?” Tentativa de violare a două românce a generat un scandal politic în Italia

"Dar pe ea nu o violează nimeni?” Tentativa de violare a două românce a generat un scandal politic în Italia

"Dar pe ea nu o violează nimeni?” Tentativa de violare a două românce a generat un scandal politic în Italia
Foto: wikipedia.org
13 Iun 2013   •   19:38
Un scandal politic a pornit în Italia după ce un imigrant african a încercat să violeze două românce. O consilieră locală din cadrul partidului xenofob Liga Nordului a instigat la violarea ministrului italian al Integrării, Cecile Kyenge, originară din R.D.Congo, relatează La Repubblica.

Polemicile au izbucnit după publicarea unui articol pe site-ul tuttiicriminidegliimmigrati.com (Toate infracţiunile comise de imigranţi).

Articolul - intitulat "Genova: un african a încercat să violeze două tinere, care au fost salvate de un carabinier" - prezintă cazul a două românce de 18, respectiv 20 de ani, care au depus plângere privind tentativă de viol împotriva unui imigrant african.

Ca reacţie, o consilieră municipală din Padova, Carroccio Dolores Valandro, membră a partidului xenofob Liga Nordului, a distribuit pe Facebook articolul despre tentativa de viol, ataşând o imagine a ministrului de culoare Cecile Kyenge, cu următorul mesaj: "Dar pe ea nu o violează nimeni, pentru a înţelege odată ce simte victima unui astfel de delict teribil??? Ruşine!".



Chiar dacă şi-a cerut ulterior scuze spunând că postarea a fost „o glumă”, consiliera a fost exclusă din partid.

"Nu răspund acestui limbaj violent pentru că nu vreau să se mai simtă nimeni ofensat", a spus ministrul Integrării, Cecile Kyenge.

 



×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close