Antena 3 CNN Externe Cutremurul din Italia s-a produs după ce o bucată din scoarţa terestră s-a scufundat jumătate de metru

Cutremurul din Italia s-a produs după ce o bucată din scoarţa terestră s-a scufundat jumătate de metru

italia2.jpg
Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    29 Oct 2016   •   15:09

Cutremurul de săptămâna aceasta, din centrul Italiei, a avut loc după ce o bucată de scoarţa terestră cu o lungime de 18 kilometri şi o grosime de nouă kilometri s-a scufundat cu jumătate de metru, explică La Repubblica, afirmând că acest lucru a făcut ca seismul să producă pagube foarte mari, potrivit Stirilekanald.ro.

O parte a bucăţii, cea dinspre sud, s-a scufundat pe 24 august. Acest lucru a făcut ca bucata să rămână înclinată, cu partea dinspre nord în sus.

Seismologii italieni, care au verificat situaţia tectonică după cutremurul de la Amatrice, au avertizat că bucata de scoarţă se va îndrepta la un moment dat, ceea ce va duce la un noi seism. Acest tip de cutremure, când solul are o mişcare descendentă, face ca toate construcţiile din zona afectată să îşi piardă susţinerea şi să se prăbuşească.

De asemenea, seismologii au avertizat că replicile cutremurului de miercuri vor continua în următoarele săptămâni, dar, de la o zi la alta, vor fi mai puţine şi mai slabe ca intensitate.

×
Subiecte în articol: cutremur seism Amatrice
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close