Antena 3 CNN Externe Cutremure cu magnitudinile 6,9 şi 5,2 în Argentina, respectiv China

Cutremure cu magnitudinile 6,9 şi 5,2 în Argentina, respectiv China

Cutremure cu magnitudinile 6,9 şi 5,2 în Argentina, respectiv China
Foto: proof-zone.net
01 Ian 2011   •   15:09

Un seism cu magnitudinea de 6,9 s-a produs sâmbătă dimineaţă în nordul Argentinei, în timp ce regiunea chineză Xinjiang a fost afectată de un cutremur de 5,2, a anunţat Institutul american de Geofizică (USGS), citat de AFP.
   
Epicentrul seismului produs în Argentina, la ora locală 6.56 (11.56, ora României), se situează la 151 de kilometri nord-est de oraşul Santiago del Estero, potrivit USGS.
   
Primele informaţii nu menţionează dacă s-au înregistrat victime.
   
Cutremurul din China, produs la ora locală 9.56 (3.56, ora României) şi evaluat la magnitudinea 5,2 de USGS, a avut 5,1 grade pe scara Richter potrivit Centrului seismologic chinez, citat de agenţia oficială China Nouă.
   
Deocamdată nu se ştie dacă s-au înregistrat victime în urma acestui cutremur, al cărui epicentru a fost localizat în comitatul Wuqia, din vestul regiunii Xinjiang, potrivit aceleiaşi surse.
   
Xinjiang, o vastă regiune montană şi deşertică din nord-vestul Chinei, acoperă o şesime din teritoriul ţării şi are aproape 20 de milioane de locuitori, dintre care peste opt milioane de uiguri, musulmani turcofoni.
   

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close