Antena 3 CNN Externe Cutremur puternic în Siria: Cel puţin un mort şi 26 de răniţi, majoritatea copii, după seismul cu magnitudinea 5,5

Cutremur puternic în Siria: Cel puţin un mort şi 26 de răniţi, majoritatea copii, după seismul cu magnitudinea 5,5

cutremur
Undă seismică. Sursa foto: Getty Images
de Mia Lungu    |    13 Aug 2024   •   13:29

Cel puţin o persoană a murit, iar alte 26 au fost rănite, majoritatea minori, în incidente rezultate în urma unui cutremur cu magnitudinea 5,5 care s-a produs în noaptea de luni spre marţi, cu epicentrul în provincia Hama, din nord-vestul Siriei, au informat diverse surse citate de agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Aproape toate victimele erau din zona Salamiyah, unde o femeie în vârstă şi-a pierdut viaţa după ce a suferit un "grav atac de panică". Alţi 25 de locuitori au suferit răni uşoare sau căderi nervoase, a declarat şeful poliţiei locale, Khaled al Ammarin, pentru agenţia de presă SANA.

Potrivit acestei surse, seismul a condus la spargerea mai multor geamuri şi a provocat fisuri în pereţii unor clădiri din zonele situate în apropiere de epicentrul acestuia, aflate sub controlul Guvernului.

În provincia vecină Alep, un nou-născut a suferit fracturi craniene şi stop cardiac după ce a căzut din braţele mamei sale care fugea în timpul cutremurului, a declarat pe reţeaua socială X organizaţia Căştile Albe, care operează în zonele controlate de opoziţie.

Incidentul s-a produs în oraşul Afrin, controlat de Turcia şi de miliţiile aliate acesteia.

Centrul Naţional de Seismologie din Siria a anunţat că acest cutremur a avut magnitudinea 5,5, în timp ce Serviciul de Prospectare Geologică al Statelor Unite (USGS) a evaluat magnitudinea la 5. Epicentrul a fost la o adâncime de doar 10 kilometri.

Seismul, produs la miezul nopţii, este posibil să fi fost resimţit în unele zone din Liban, ţară învecinată, inclusiv în capitala Beirut, dar şi în regiuni din nordul Iordaniei, posibil chiar la Amman, a relatat agenţia de presă Petra.

În februarie anul trecut, un cutremur cu epicentrul în Turcia a provocat câteva mii de morţi şi pagube extinse în nord-vestul Siriei. 

×
Subiecte în articol: cutremur Siria seism magnitudine cutremur
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close