Antena 3 CNN Externe Cutremur puternic în Indonezia. Două persoane au decedat, iar alte zeci sunt rănite

Cutremur puternic în Indonezia. Două persoane au decedat, iar alte zeci sunt rănite

o_1cbeahenfi4t1qed1u7uk82vgl8.jpg
19 Apr 2018   •   09:53

 Un cutremur de mică adâncime care s-a produs miercuri în provincia Java Centrală din Indonezia a provocat moartea a 2 persoane, rănirea altor 21 şi a avariat peste 300 de clădiri, a anunţat joi un reprezentant al agenţiei de administrare a dezastrelor, citat de agenţia Xinhua. 

Peste două mii de persoane s-au adăpostit în centre de evacuare amenajate după seism, a precizat Sutopo Purwo Nugroho, purtător de cuvânt al Agenţiei Naţionale de Administrare a Dezastrelor Naturale. 

Toate persoanele rănite au primit îngrijiri medicale la o clinică şi la un spital din provincie, a adăugat el. 

Cutremurul, cu magnitudinea de 4,4, s-a produs la adâncimea de numai 4 kilometri, miercuri, la ora locală 13:28, conform informaţiilor Agenţiei de geofizică şi meteorologie. 

''Cel mai puternic impact a fost în sub-districtul Kalibening din districtul Banjarnegara deoarece solul instabil a sporit riscurile'', a precizat Sutopo pentru Xinhua. 

Potrivit purtătorului de cuvânt, 316 locuinţe, patru moschei şi clădirile a două şcoli au fost grav afectate, iar 2.104 persoane şi-au părăsit casele şi s-au refugiat în centrele de evacuare. 

Aproape două sute de soldaţi, echipe de căutare şi salvare şi angajaţi ai agenţiei de administrare a dezastrelor participă în comun la acţiunile de intervenţie în zonele afectate, a mai spus Sutopo, care a adăugat că apa potabilă şi alimentele se numără printre nevoile imediate ale celor mai afectaţi. 

Indonezia este o ţară frecvent afectată de seisme din cauza localizării sale în zona numită "Cercul de foc al Pacificului", cea mai întinsă şi activă regiune vulcanică de pe Terra

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: victime indonezia cutremur
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close