Antena 3 CNN Externe Cutremur de 6,9 grade Richter în Japonia

Cutremur de 6,9 grade Richter în Japonia

Cutremur de 6,9 grade Richter în Japonia
25 Mar 2007   •   12:03
UPDATE: O replică seismică a cărei magnitudine a fost stabilită, preliminar, la 4,8 grade pe scara Richter, s-a produs luni pe coasta de vest a centrului Japoniei, în aceeaşi zonă unde a avut loc şi cutremurul de duminică, de 6,9 grade pe scara Richter. Potrivit ultimului bilanţ oferit de autorităţile nipone, un om a murit iar peste 150 au fost răniţi. Seismul a provocat şi un val tsunami de mică intensitate care a lovit ţărmul insulei Honsu, cea mai mare din arhipelagul nipon. Seismul a avut loc la ora 3.42, ora României. Deşi epicentrul s-a situat în largul mării, la 300 kilometri nord-vest de Tokio, în capitala Japoniei, 200 de case au fost grav avariate.

Traficul feroviar a fost întrerupt în mai multe zone. La Nanao, oraş cu o populaţie de circa 60.000 de locuitori, situat în peninsula Noto şi care a fost cel mai grav afectat, serviciile de ambulanţă au fost solicitate să intervină pentru tratarea a numeroase arsuri şi răni. Shinzo Abe, premierul Japoniei, a declarat că ?imediat după cutremur am primit un raport de la secretara mea şi i-am cerut imediat să adunte toate informaţiile despre daune şi zonele afectate pentru a putea organiza cât mai eficient ajutorul care va fi acordat oamenilor din zonele lovite de cutremur?.

400 de poliţişti din prefecturile învecinate şi 30 de militari au fost trimişi în zonele afectate pentru a oferi sprijin populaţiei. Magnitudinea seismului - estimată iniţial la 7,1 grade pe scara Richter - a fost corectată de Agenţia de Seismologie la 6,9 grade. Japonia se află la intersecţia a 4 plăci tectonice şi este una dintre ţările cu cea mai intensă activitate seismică. Alte două cutremure de peste 7 grade Richter s-au produs, cam la aceeaşi oră, în zona arhipelagului Vanuatu din Pacific, dar nu s-au semnalat victime sau pagube materiale.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close