Antena 3 CNN Externe Cutremur de 6,8 grade pe scara Richter, în Japonia. 100 de persoane au fost rănite

Cutremur de 6,8 grade pe scara Richter, în Japonia. 100 de persoane au fost rănite

Cutremur de 6,8 grade pe scara Richter, în Japonia. 100 de persoane au fost rănite
24 Iul 2008   •   11:26

Nordul Japoniei a fost, din nou, lovit de un cutremur puternic, cu magnitudinea 6,8 grade pe scara Richter. Potrivit postului public de radio, peste 100 de persoane au fost rănite. Luna trecută, în aceeaşi regiune, un seism şi mai puternic a provocat moartea a 13 persoane. Alte 10 au fost date dispărute.

Cutremurul s-a produs după miezul nopţii şi a durat mai bine de 30 de secunde. Pentru că hipocentrul s-a situat la peste o sută de kilometri adâncime, seismul a fost resimţit pe o suprafaţă extinsă. Au oscilat sensibil chiar şi zgârie-norii din Tokyo.

Mulţi japonezi au declarat că acesta li s-a părut cel mai violent cutremur din viaţa lor. Aproape zece mii de persoane au rămas fără energie electrică, dar alimentarea a fost ulterior restabilită. Mai grea a fost situaţia sutelor de pasageri din trenurile oprite pe traseu imediat după cutremur, din motive de precauţie. Unele garnituri nu şi-au reluat mersul nici după câteva ore.

Din fericire, centralele nucleare din regiune nu au suferit nicio avarie. Autorităţile vor face o evaluare amănunţită a pagubelor. Meteorologii au avertizat asupra riscului producerii unor alunecări de teren în câteva regiuni unde au fost anunţate ploi abundente.

Sursă foto: go.hrw.com

Antena3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close