Antena 3 CNN Externe Curtea Supremă de la Teheran ar fi anulat condamnarea la moartea a rapperului iranian Toomaj Salehi

Curtea Supremă de la Teheran ar fi anulat condamnarea la moartea a rapperului iranian Toomaj Salehi

Toomaj Salehi Iran
El primise sentinţa în urma protestelor din 2022-2023. Foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Iun 2024   •   14:40

Curtea Supremă iraniană a anulat condamnarea la moarte pronunţată împotriva rapperului Toomaj Salehi. El primise sentinţa în urma protestelor din 2022-2023. Anunţul a fost făcut, sâmbătă, de avocatul artistului pe X, potrivit news.ro.

Toomaj Salehi a fost arestat în octombrie 2022 după ce a făcut declaraţii publice în sprijinul protestelor declanşate de moartea în custodia poliţiei a Mahsei Amini, care fusese arestată pentru că ar fi încălcat codul vestimentar strict al Republicii Islamice.

Deocamdată nu a fost făcut niciun anunţ oficial care să confirme informaţiile raportate de avocatul Amir Raisan, care a precizat că acest caz va fi deferit unei alte "ramuri" judiciare.

Artistul fusese acuzat de faptul că este un ”inamic al lui Allah” şi de ”complot pe pământ”, infracţiunicare i-au adus pedeapsa capitală.

Cu puţin înainte să fie arestat, rapperul a acordat un interviu foarte critic faţă de regim postului candian CBC.

”Aveţi de-a face cu o mafie pregătită să omoare toată naţiunea (…0 pentru a-şi păstra puterea, banii şki armele”, denunţa el.

×
Subiecte în articol: Toomaj Salehi Iran
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close