Antena 3 CNN Externe Instituirea stării de urgență în Spania a fost neconstituțională, conform Curții Constituționale Spaniole

Instituirea stării de urgență în Spania a fost neconstituțională, conform Curții Constituționale Spaniole

Curtea Constituțională a Spaniei a decis miercuri că închiderea strictă la domiciliu inclusă pentru a reduce primul val de infecții cu COVID-19, anul trecut, este neconstituțională, conform Reuters.

o_1faiu8nj510lq1fla7h11fd12r5b.jpeg
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    14 Iul 2021   •   19:42

Introdusă în martie anul trecut, starea de urgență a permis guvernului să limiteze temporar libertățile civile, închizându-i pe aproape toți spaniolii la casele lor, dar si toate industriile, cu excepția celor esențiale.

Curtea Constituțională a declarat că a anulat cu majoritate simplă unele articole din decretul privind starea de urgență referitoare la libera circulație a cetățenilor. Hotărârea completă va fi publicată în câteva zile.

Prin anularea decretului de urgență, hotărârea deschide ușa către anularea amenzilor pentru încălcarea restricțiilor impuse în această perioadă.

Decizia instanței vine ca răspuns la o petiție depusă de partidul de extremă dreaptă Vox, care susținea că măsurile erau excesiv de dure.

×
Subiecte în articol: Spania
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close