Antena 3 CNN Externe Cursa pentru Casa Albă continuă cu alegerile pentru democraţi şi republicani

Cursa pentru Casa Albă continuă cu alegerile pentru democraţi şi republicani

Cursa pentru Casa Albă continuă cu alegerile pentru democraţi şi republicani
09 Feb 2008   •   14:06

Cei patru candidaţi rămaşi în cursa pentru Casa Albă se pregătesc pentru noi bătălii. Republicanii votează în Kansas, Louisiana şi Washington, democraţii în Louisiana, Nebraska, Washington şi Insulele Virgine. ?Scorul? la democraţi rămâne încă indecis. Senatorul Barack Obama conduce, cu doi delegaţi în faţa rivalei sale Hillary Clinton, potrivit Associated Press.

Barack Obama şi Hillary Clinton, de la democraţi, şi John McCain şi Mick Huckabee de la republicani, şi-au continuat campaniile în Washington, Kansas, Louisiana şi Nebraska, înaintea alegerilor primare de sâmbătă.

Duminică se va organiza şi o dezbatere electorală în Maine. Senatorul John McCain, care se află la un pas de obţinerea nominalizării, după votul din Super Marţi, şi-a încheiat campania la Baza Navală din Virginia.

Republicanul a subliniat importanţa unei armate sănătoase, şi a unui tratament mai adecvat pentru veteranii de război. ?Dar, de asemenea, cred că provocarea capitală a secolului 21 este cea a extremismului radical islamist. Vom vorbi mult despre asta, dar vă reamintesc faptul că centrul bătăliei, potrivit generalului Petreus, este Irakul. Evident, urmărim şi problemele cu Iranul?, declara John McCain.

Fostul guvernator de Arkansas, Mike Huckabee, aflat la mare distanţă de McCain, a încheiat campania la Wichita, în Kansas, după ce şi-a demonstrat încă o dată talentele ... pe o chitară bass. A discutat cu simpatizanţii despre Orientul Mijlociu, şi independenţa energetică a Statelor Unite.


Senatorul democrat, Barack Obama, a vorbit la Seattle, despre importanţa iniţierii unei strategii ecologice, dar nu e avut nici o ezitare când a fost întrebat despre politica sa externă în Irak. Senatorul Hillary Clinton a susţinut un miting electoral la Universitatea din Tacoma, unde şi-a prezentat platforma privind protecţia socială, în faţa unei asistenţe compuse în mare parte din asistente medicale.

Şi-a reafirmat însă şi poziţia privind Irakul. ?Şi stiţi că începe prin a pune capăt războiului din Irak, aducând trupele acasă cu grijă şi responsabilitate. Am spus că după ce voi prelua funcţia, voi cere secretarului Apărării, şefului Statului Major şi consilierilor de securitate să treacă imediat la treabă şi să facă un plan pentru a începe readucerea trupelor, în 60 de zile?, declara Hillary Clinton.

Cu cei doi candidaţi democraţi aflaţi practic la egalitate, se aşteaptă ca Obama să beneficieze de un sprijin puternic la urne, week-endul acesta, şi să treacă înaintea lui Clinton ca număr de delegaţi. Săptămâna viitoare vor fi organizate alegeri în Virginia, Maryland şi districtul Columbia, urmate de Hawaii şi Wisconsin, săptămâna viitoare.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close