Antena 3 CNN Externe Cupa Mondială 2022. Un agent de securitate a murit în urma unui accident produs pe stadion

Cupa Mondială 2022. Un agent de securitate a murit în urma unui accident produs pe stadion

Un agent de securitate de origine kenyană a murit în urma unui accident produs pe un stadion, la finalul unui meci de fotbal de la Cupa Mondială din Qatar.

cupa mondiala 2022 qatar
Cupa Mondială 2022. Un agent de securitate a murit în urma unui accident produs pe stadion Sursa foto: Profimedia Images
de Claudia Popovici    |    14 Dec 2022   •   16:37

Agentul de securitate John Njau Kibue a murit în urma unui accident care a avut loc pe stadionul Lusail. Accidentul s-a petrecut la finalul meciului dintre Argentina și Olanda din sferturile de finală ale competiției.

Inițial, s-a anunțat că John Njau Kibue din Kenya se afla într-o stare stabilă, dar critică. După trei zile de spitalizare, el a murit.

Organizatorii din Qatar au anunțat că „investighează de urgență circumstanțele care au dus la cădere".

Sora tânărului de 24 de ani a declarat că nu au primit nicio explicație.

„Vrem să se facă dreptate. Vrem să știm ce i-a cauzat moartea. Nu ne-au trimis niciodată o poză care să arate de unde a căzut și nici nu ne-au dat alte informații", a declarat Ann Wanjiru pentru CNN.

Familia lui Kibue a mai spus că tânărul s-a mutat în Qatar în noiembrie pentru a lucra la o firmă locală de securitate.

Kibue este al doilea lucrător migrant care moare de la începutul Cupei Mondiale, pe 20 noiembrie. Un filipinez a căzut în gol în timp ce efectua reparații la o stațiune folosită ca bază de antrenament de echipa Arabiei Saudite, a relatat The Athletic.

Organizatorii turneului au subliniat că decesul s-a produs pe o proprietate aflată în afara jurisdicției lor și au oferit „sincere condoleanțe" familiei, colegilor și prietenilor lui Kibue.

×
Subiecte în articol: Cupa Mondială 2022 Quatar
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close