Antena 3 CNN Externe Cum vrea Putin să recupereze regiunea Kursk. Rușii aduc mercenari din Burkina Faso

Cum vrea Putin să recupereze regiunea Kursk. Rușii aduc mercenari din Burkina Faso

hepta_7330640
Potrivit Le Monde, soldații ruși din compania Bears PMC, care are legătură cu Ministerul rus al Apărării și este formată din aproximativ o sută de militari, au fost trimiși în Burkina Faso în luna mai. Foto: Hepta
30 Aug 2024   •   13:26

Soldați ruși din grupul Bears PMC, o companie militară privată, care erau staționați în țara africană Burkina Faso, vor fi aduși în Kurs, acolo unde aramta ucraineană a cucerit peste 1.200 de kilometri pătrați. De asemenea, potrivit pravda.ua, autoritățile ruse au creat noi unități de apărare teritorială voluntară pentru a proteja regiunea Kursk.

Potrivit Le Monde, soldații ruși din compania Bears PMC, care are legătură cu Ministerul rus al Apărării și este formată din aproximativ o sută de militari, au fost trimiși în Burkina Faso în luna mai și au asigurat securitatea unor figuri cheie, inclusiv a presupusului lider al juntei militare, căpitanul Ibrahim Traoré.

„Motivul oficial al plecării lor, la doar trei luni de la sosire, este participarea la eforturile de apărare ale Rusiei împotriva ofensivei armatei ucrainene lansate la 6 august în Oblastul Kursk”, scrie Le Monde.

Viktor „Jedi” Yermolaev, comandantul Brigăzii, a contactat Le Monde pe 22 august prin Telegram și a confirmat retragerea. El a scris că „toți soldații ruși uită de problemele lor și se unesc împotriva unui inamic comun”.

De asemenea, potrivit ISW, autoritățile ruse au creat noi unități de apărare teritorială voluntară pentru a proteja regiunea Kursk.

Pe 29 august, guvernatorul interimar al Oblastului Kursk, Alexei Smirnov, a anunțat formarea detașamentului de voluntari BARS-Kursk, al cărui rol principal ar fi „asigurarea securității” în Oblastul Kursk. 

Smirnov a menționat că detașamentul va lucra alături de armata rusă și de comandamentul operațional antiterorism, care gestionează actualul răspuns rusesc în regiune. Detașamentul va oferi și ajutor umanitar rezidenților din zonele de frontieră

Voluntarii vor semna contracte pe șase luni, vor fi instruiți și vor primi arme pentru a-și îndeplini sarcinile. Oficialii din regiunea Kursk au început recrutarea pentru detașament pe 24 august.

Rușii recuceresc satul Korenevo din regiunea Kursk

Rușii au recuperat, joi, satul Korenevo din regiunea Kursk. În același timp, intrarea în orașul Kurchatov din regiunea Kursk din Rusia, unde se află centrala nucleară Kursk, a fost restricționată . Se instalează puncte de control pe drumuri.

Trupele ucrainene intenţionează să păstreze „pentru o anumită perioadă de timp” controlul asupra teritoriul rus pe care l-au cucerit, iar contraofensiva aşteptată a Moscovei va fi o luptă dificilă pentru ruşi, a declarat miercuri directorul adjunct al CIA, David Cohen.

Preşedintele Vladimir Putin va trebui „să se confrunte cu repercursiuni în societatea sa” legate de pierderea teritoriului rus, a spus Cohen în timpul unei conferinţe pe probleme de intelligence.

Ucraina a lansat o incursiune transfrontalieră majoră pe 6 august în regiunea rusă Kursk, iar Kievul a anunţat că a preluat controlul asupra a 100 de aşezări, în timp ce forţele ruse continuă să avanseze în regiunea Doneţk din estul Ucrainei.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close