Antena 3 CNN Externe Cum se trăieşte în ghetou. Milano, raiul rromilor din România

Cum se trăieşte în ghetou. Milano, raiul rromilor din România

Cum se trăieşte în ghetou. Milano, raiul rromilor din România
20 Noi 2007   •   21:59

Milano este unul dintre oraşele extrem de tentante pentru români. Tocmai de aceea, în apropierea localităţii, există peste 50 de tabere ilegale, ridicate de conaţionalii noştri. Autorităţile italiene au tolerat aceste aşezăminte ani de zile. Acum, însă, le consideră adevărate focare de boli şi infracţionalitate. La doar cativa kilometri de Dom, undeva la periferia orasului Milano, o clădire dărăpănată a fost populată de imigranţii români. De la departare, doar fumul sobelor improvizate arată că zona e locuită.

Câteva zeci de oameni sunt pe platoul din mijloc. Unii stau de vorba, alţii fac de mâncare sau spală. Printre cauciucuri arse, carcase de televizor şi alte resturi câţiva copii se joaca. Cei mai mulţi dintre adulţi se plâng de viaţa complicată de după episodul Mailat. Mizeria din curte contrastează cu camerele destul de aranjate în care dorm locatarii. Unele au chiar televizoare cu cristale lichide.

Un locatar ceva mai înstărit a amenajat în tabăra ilegală un bar. Cu televizor plat şi masă de biliard, camera este locul în care se adună tinerii. Cei care nu recunosc că cerşesc spun că lucrează cu sau fără acte.Pentru că nu au curent, locatarii taberei folosesc generatoare. În mijlocul curţii unul dintre ele a fost legat cu un lanţ foarte gros.

Autorităţile milaneze nu au o evidenţă a numarului taberelor ilegale. Ştiu doar că in regiunea Milano sunt de ordinul zecilor. În ultimii ani, în regiunea Milano s-au stabilit în jur de 10.000 de ţigani. Potrivit autorităţilor, patruzeci la sută sunt italieni restul venind din Estul Europei, cei mai mulţi din România.

Observator

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close