Antena 3 CNN Externe Cum l-a afectat infecția cu COVID pe Joe Biden: "Are o stare generală de rău"

Cum l-a afectat infecția cu COVID pe Joe Biden: "Are o stare generală de rău"

Abaca Biden 2
Joe Biden. Sursă foto: hepta / Abaca Press
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Iul 2024   •   22:12

Președintele Joe Biden prezintă, încă, simptome ușoare ale căilor respiratorii superioare, ca urmare a infecției recente cu Covid-19, relatează presa americană, care îl citează, joi, pe medicul liderului de la Casa Albă, Kevin O'Connor.

"Președintele nu are febră, iar semnele sale vitale sunt normale. El continuă să primească Paxlovid și va continua să gestioneze treburile poporului american", se mai spune în documentul citat.

Biden a fost testat, miercuri, pozitiv pentru Covid, în timp ce se afla în Las Vegas pentru o serie de evenimente.

Anunțul în acest sens a fost făcut de Casa Albă.

"(Biden) este vaccinat și se confruntă cu simptome ușoare", a spus secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre. 

Simptomele lui Biden includeau, miercuri, scurgeri nazale, tuse neproductivă și stare generală de rău, conform informațiilor oficiale preluate de presa americană.

Biden însuși a precizat, miercuri, pe contul oficial X (@POTUS) că se simte bine, dar că se va izola pe parcursul recuperării și va continua să lucreze pentru poporul american.

Președintele SUA, în vârstă de 81 de ani, a fost testat pozitiv ultima dată pentru Covid-19 în anul 2022.

Infecția cu coronavirus este unul dintre ultimele detalii care apasă asupra perspectivei ca actualul președinte să se angajeze în cursa pentru un nou mandat la Casa Albă.

O schimbare de ultimă oră este că, în prezent, președintele Biden pare mai dispus să asculte vocile critice din anturaj și se arată interesat de perspectivele pe care le-ar avea vicepreședinta Kamala Harris în fața lui Donald Trump.

Potrivit mai multor scenarii concordante care circulă în presa americană, cel mai probabil Biden se va retrage și o va susține pe Harris.

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close