Antena 3 CNN Externe Cum își bat joc ucrainenii de armata Rusiei, după ultimele eșecuri militare

Cum își bat joc ucrainenii de armata Rusiei, după ultimele eșecuri militare

Eșecurile militare recente ale Rusiei în Ucraina au devenit subiect de ironii acide pentru efortul de contra-propagandă al Kievului.

mocking
Sursa foto: Twitter @DefenceU
de Adrian Iclozan    |    06 Oct 2022   •   16:47

Pe contul Twitter @DefenceU gestionat de guvernul ucrainean a fost publicat un montaj de imagini în care scenele cu coloane de mașini formate la granița Rusiei sunt alternate cu secvențe din desene animate în care personajele fug frenetic.

Clipul are propriul titraj în limba engleză și este precedat de următoarea "explicație":

"Ei (civilii ruși, n.r.) fug. Armata rusă fuge, la rândul ei. Poate că omul din buncăr (referire la Vladimir Putin, n.r.) adună laolaltă cea mai bună echipă de alergători pentru Jocurile Olimpice? Vești proaste: acolo încă se fac teste anti-dopaj".

În textul care însoțește imaginile se afirmă că, de la "mobilizarea parțială" decretată de Vladimir Putin, cel puțin 700.000 de ruși au fugit din țară.

"(Ei) nu sunt împotriva războiului, sunt împotriva ideii ca ei să moară", continuă mesajul, precedat în cadență rapidă imagini cu ruși ce încing o horă într-o piață, urmate de un desen animat cu schelete umane care dansează, la rândul lor, în horă.

"Cei lipsiți de acest instinct primar de supraviețuire trebuie să știe: câmpiile noastre de floarea soarelui nu se fertilizează singure", concluzionează materialul.

Secvența finală prezintă mai multe locații în care soldații ucraineni flutură drapelul național în teritoriile eliberate, precum și o animație cu un schelet care iese din mormânt și agață de crucea gropii alăturate o pancartă cu mesajul "de închiriat".

WSJ: Moscova a devenit un important furnizor de armament pentru Kiev

Dincolo de ironii, există date care indică faptul că, în paralel cu retragerea din unele regiuni ale Ucrainei, Rusia a devenit, fără să vrea, cel mai mare furnizor de armament greu pentru Kiev.

O investigație publicată de Wall Street Journal, citată de Antena 3 CNN, notează că replierile repetate și în degringoladă ale forțelor Moscovei au lăsat în urmă tehnică militară, muniție și armament greu.

Conform sursei citate, armata rusă le-a lăsat ucrainenilor mai multe tancuri, vehicule blindate şi obuziere decât le-ar fi donat Occidentul.

Spre exemplu, publicația citează un comandant adjunct de batalion ucrainean care a arătat că a confiscat 10 tancuri T-80 și cinci obuziere după ce a intrat în orașul Izium, recent eliberat.

×
Subiecte în articol: eșecuri militare wall street journal
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close