Antena 3 CNN Externe Cum a putut fi camuflată carnea de cal în produsele controversate?

Cum a putut fi camuflată carnea de cal în produsele controversate?

O.P.
<1 minut de citit Publicat la 13:09 19 Feb 2013 Modificat la 13:09 19 Feb 2013
Cum a putut fi camuflată carnea de cal în produsele controversate?
Cum au reuşit producătorii să ascundă carnea de cal în amestecurile alimentare care sunt acum retrase de pe piaţa internaţională? În acelaşi fel în care reuşesc să menţină atât de vie culoarea produselor din carne, mai ales a celor cu termene de valabilitate mari.

Nitritul de potasiu (249) şi nitritul de sodiu (E250) sunt doi dintre cei mai uzitaţi aditivi alimentari în industria cărnii, care au şi rolul de a colora indirect carnea şi produsele obţinute din ea.

Nitriţii îi ajută pe producători să obţină preparate mai atractive, de o culoare intensă şi uniformă, indiferent de calitatea (şi provenienţa, după cum se constată acum) bucăţilor de carne folosite.

În cantitate mare şi mai ales repetându-se în dieta zilnică, aceşti ioni sunt extrem de nocivi pentru sănătate.

Citeşte mai multe despre acest subiect, pe www.incomemagazine.ro

×
x close