Antena 3 CNN Externe Cum a fugit măgarul Diesel de acasă ca să trăiască cu o turmă de elani

Cum a fugit măgarul Diesel de acasă ca să trăiască cu o turmă de elani

magarul diesel
Măgarul Diesel, fericit în libertate alături de prietenii săi, elanii. Captură video BBC
23 Iun 2024   •   08:00

Un măgar care a fugit de lângă stăpânii săi în urmă cu cinci ani în California a fost găsit „trăind cea mai bună viață” cu o turmă de elani sălbatici, scrie BBC. Terrie și Dave Drewry, din Auburn, sunt convinși că animalul, filmat de un excursionist la începutul lunii iunie, este animalul lor de companie „Diesel”.

Cei doi spun că sunt uşuraţi că animalul este în siguranţă - şi au decis să-l lase să rătăcească liber cu noua lui familie. 

Diesel s-a speriat și a fugit în timpul unei drumeții cu stăpânul său, lângă Clear Lake, California, în 2019. A fost căutat săptămâni la rând. A mai fost zărit doar la câteva luni distanță, pe o cameră de supraveghere.

„Am renunțat într-un fel”, a spus doamna Drewry partenerului de știri al BBC, CBS.

Apoi, drumețul Max Fennell a văzut turma la începutul acestei luni, descriind măgarul drept „fericit și sănătos” și și-a postat filmul pe rețelele de socializare.

"A fost uimitor. În cele din urmă, l-am văzut. În cele din urmă, știm că este bine. Își trăiește cea mai bună viață. Este fericit. Este sănătos și a fost doar o ușurare", a spus doamna Drewry. Turma de elani se află la câteva mile depărtare de locul unde Diesel a dispărut prima dată, într-o zonă în care nu există măgari sălbatici.

„Două creaturi complet diferite, dar învață să se înțeleagă și să fie ca o familie”, a spus doamna Drewry.

Soții Drewry au adoptat noi măgari de la dispariția lui Diesel și nu intenționează să încerce să-și captureze animalul de companie dispărut. „Să-l prindă ar fi aproape imposibil”, a spus doamna Drewry. Ea a spus că Diesel are aproximativ opt ani și măgarii pot trăi până la 40 de ani.

×
Subiecte în articol: BBC magar diesel california
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close