Antena 3 CNN Externe Cuba. Festivalul Trabucurilor se ţine fără Fidel

Cuba. Festivalul Trabucurilor se ţine fără Fidel

Cuba. Festivalul Trabucurilor se ţine fără Fidel
27 Feb 2007   •   15:39

Renumitul Festival al Trabucurilor a debutat ieri în capitala Cubei. Evenimentul de renume internaţional a fost organizat şi anul acesta, chiar dacă fumatul a fost interzis în tot mai multe state, iar preşedintele Fidel Castro nu îşi va face apariţia, ca în anii trecuţi. Fidel Castro s-a lăsat de fumat în 1986 şi de atunci a declarat frecvent că tutunul este o otravă şi că trabucurile sunt bune numai de oferit duşmanilor. Liderul de la Havana era însă prezent întotdeauna la festival, măcar pentru a da autografe pe trabucuri.

El Lider Maximo nu a mai apărut în public de şapte luni, de când a suferit o intervenţie chirurgicală complicată. Festivalul a fost organizat totuşi, în pofida faptului că industria tutunului are de suferit din cauza interzicerii fumatului în tot mai multe state. Cu toate acestea, popularitatea trabucurilor cubaneze nu a dispărut.

Compania de tutun Habanos, deţinută de stat, a anunţat că vânzările sunt în creştere. Havanele reprezintă o treime din cele aproximativ 400 de milioane de ţigări de foi vândute anual în lume.

Antena 3

×
Parteneri
x close