Antena 3 CNN Externe Crucișătorul rus, avariat în Marea Neagră, s-a scufundat joi seară, anunță Ministerul rus al Apărării

Crucișătorul rus, avariat în Marea Neagră, s-a scufundat joi seară, anunță Ministerul rus al Apărării

Crucișătorul lansator de rachete rus Moskva s-a scufundat joi seară în Marea Neagră, anunţă Ministerul rus al Apărării, citat de cotidianul Le Figaro.

crucisator-rus-scufundat
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    Adrian Iclozan    |    15 Apr 2022   •   00:21

„În cursul manevrelor de remorcare spre portul de destinaţie, crucişătorul Moskva şi-a pierdut stabilitatea din cauza daunelor suferite în urma incendiului izbucnit după o explozie a muniţiei. În condiţii de mare agitată, nava s-a scufundat", a comunicat Ministerul Apărării de la Moscova.

Nava cu lungimea de 186 de metri fusese "grav avariată" în urma unei explozii şi a unui incendiu, iar echipajul de 500 de membri fusese evacuat.

Relatări contradictorii au apărut, joi dimineață, cu privire la un incident care a avariat grav Moskva (Moscova), nava amiral a flotei ruse la Marea Neagră.

Astfel, Maxim Marcenko, administratorul regional din Odesa, a susținut într-o postare pe Telegram că forțele ucrainene au lovit nava Moscova cu rachete "Neptun", provocându-i serioase avarii.

„S-a confirmat faptul că nava lansatoare de rachete Moskva s-a dus astăzi exact acolo unde a fost trimisă de gărzile noastre de frontieră de pe Insula Șerpilor ", a scris Marcenko într-o postare pe Telegram.

La rândul său, Ministerul rus al Apărării a susținut că nava de război Moskva a fost evacuată, după ce un incendiu la bord a detonat muniție, provocând avarii grave.

Joi după-amiază, Rusia a comunicat că nava sa de război rămâne pe linia de plutire, în timp ce oficialii ucraineni au susținut că Moskva a început să se scufunde, în urma avariilor provocate de explozii.

Citește și: Cum au atacat ucrainenii crucișătorul rușilor. Explicațiile generalului Cristian Barbu: ”Este pentru prima dată când s-a folosit această tactică de lovire”

Secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby, a confirmat în această seară la CNN că a avut loc o explozie pe crucișătorul rus "Moscova"(Moskva).

„Estimăm că s-a produs cel puțin o explozie pe acest crucișător - una destul de mare, care a provocat navei daune importante. (...) Explozia a fost suficient de mare și am detectat indicii că alte vase din apropiere au încercat să-i vină în ajutor. În cele din urmă, se pare că nu a fost nevoie de asta. Așa că (Moskva/Moscova) își croiește singură drum prin Marea Neagră și vom continua să încercăm să monitorizăm acest lucru cât de bine putem, a precizat el.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Marea Neagrã nava Moscova Rusia
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close