Antena 3 CNN Externe "Ne confruntăm cu o criză profundă!" | Rishi Sunak, prima declarație după ce Regele Charles al III-lea i-a cerut să formeze un nou guvern

"Ne confruntăm cu o criză profundă!" | Rishi Sunak, prima declarație după ce Regele Charles al III-lea i-a cerut să formeze un nou guvern

Noul premier britanic, Rishi Sunak, a spus, marți, că înțelege "pe deplin cât de dificile" sunt vremurile pentru cetățenii din Regatul Unit.

sunak
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Oct 2022   •   14:58

El a fost primit în cursul zilei de Regele Charles al III-lea și a precizat că a acceptat invitația adresată de suveranul britanic, de a forma un nou guvern.

"În prezent, țara noastră se confruntă cu o profundă criză economică. Efectele pandemiei de COVID încă dăinuie", a spus el, angajându-se să "corecteze greșelile" făcute de predecesoarea sa, Liz Truss.

"Nu sunt greșeli izvorâte din rea intenție, dar sunt greșeli", a menționat Sunak.

Liderul conservator, care a reușit să-și asigure fără probleme sprijinul politic pentru șefia formațiunii de guvernământ , s-a declarat pregătit "să conducă țara spre viitor și să pună nevoie cetățenilor deasupra politicii". 

Afirmând că "încrederea se câștigă" și că "munca începe imediat" în vederea constituirii noului cabinet de miniștri, Sunak a promis un NHS (sistemul britanic al asigurărilor de sănătate, n.r.) "mai puternic", străzi mai sigure, controlul frontierelor, protecția mediului, sprijin pentru forțele armate naționale și creșterea nivelului de trai.

Șef al Trezoreriei și ministru de Finanțe în mandatul de prim-ministru al lui Boris Johnson, Rishi Sunak i-a mulțumit acestuia din urmă pentru "realizările incredibile" din anii în care a condus guvernul de la Londra.

 

×
Subiecte în articol: Rishi Sunak Regele Charles al III-lea
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close