Antena 3 CNN Externe Un criminal în serie care a ucis 42 de femei, inclusiv pe soţia lui, a fost prins într-un bar în care se uita la finala EURO 2024

Un criminal în serie care a ucis 42 de femei, inclusiv pe soţia lui, a fost prins într-un bar în care se uita la finala EURO 2024

kenya strazi
Un criminal în serie din Kenya a fost arestat. Sursa foto: Andrew Renneisen/Getty Images (fotografie cu caracter ilustrativ)
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Iul 2024   •   18:20

Un criminal în serie din Kenya a fost arestat în timp ce urmărea finala EURO 2024. Ulterior, acesta a mărturisit anchetatorilor că a ucis 42 de femei, inclusiv pe soția sa, începând din 2022, scrie BBC.

Poliția kenyană l-a descris pe bărbat drept „ucigaș în serie”. Jomaisi Khalisia, în vârstă de 33 de ani, a fost arestat într-un bar, în timp ce urmărea finala EURO 2024.

În Kenya a existat o stare de șoc când primul dintre cadavrele dezmembrate de Khalisia a fost găsit, vineri, la cariera Mukuru din Nairobi.

„A mărturisit că a ademenit, ucis și aruncat 42 de cadavre de femei la groapa de gunoi, toate ucise începând cu 2022, ultima chiar joi”, a declarat Mohamed Amin, șeful Direcției de Investigații Criminale (DCI).

Șeful DCI a spus că, după arestarea sa, suspectul i-a condus pe polițiști la casa lui, la aproximativ 100 de metri de locul crimei.

Bărbatul va fi trimis în judecată marți

Poliția a găsit o macetă la locuinţa bărbatului şi mai mulţi saci precum cei folosiți pentru aruncarea cadavrele. De vineri, polițiștii au izolat groapa unde au fost găsite mai multe cadavre în diferite stadii de descompunere. Victimele aveau vârste cuprinse între 18 și 30 de ani și toate au fost ucise în același mod, potrivit poliției.

Poliția încă îl interoghează pe suspect

„Este clar faptul că avem de-a face cu un criminal în serie, un criminal în serie psihopat care nu respectă viața umană, care nu are respect și demnitate”, a declarat Amin, șeful Direcției de Investigații Criminale (DCI).

Autoritatea de supraveghere a poliției din Kenya a anunţat că investighează dacă a existat vreo implicare a poliției în aceste cazuri, deoarece groapa este aproape de o secție de poliție.

Ofițerii care lucrează acolo au fost transferați, pentru a asigura „investigații corecte și imparțiale” asupra morților „odioase”, a declarat șeful interimar al poliției, Douglas Kanja.
 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close