Un număr de 14 români trăiesc clipe de groază alături de alţi 1.000 de oameni aflaţi la bordul navei Costa Allegra, iar coşmarul lor este departe de a fi încheiat.
Pasagerii şi membrii echipajului mai au de aşteptat cel puţin 24 de ore pentru a ajunge în cel mai apropiat port şi astfel să scape de ameninţarea piraţilor din Oceanul Indian.
Nava este remorcată spre insulele Seychelles, iar condiţiile de la bord nu sunt deloc plăcute. Nu mai funcţionează nici climatizarea, nici bucătăriile navei.
Incendiul de luni a imobilizat nava într-o zonă unde acţionează temuţii piraţi somalezi. Din fericire, aceştia nu au ieşit la atac, însă pasagerii şi echipajul nu au scăpat de greutăţi. Nu funcţionează aerul condiţionat, pasagerii nu au curent electric, aşa că nu este cea mai bună situaţie pentru ei.
Oamenii de pe Costa Allegra sunt nevoiţi să stea pe punte. Primul ajutor a venit de la o navă franceză de pescuit care s-a încumetat să remorcheze pachebotul mult mai mare decât ea. Guvernul din Seychelles a trimis în ajutorul său două remorchere şi un elicopter care a adus la bord alimente, lanterne şi alte bunuri de primă necesitate.
Incidentul a avut loc într-un moment prost pentru compania Costa, deja afectată de naufragiul pachebotului Concordia, în Italia. Cu adevărat incredibilă este povestea unei familii britanice: fratele lucra pe Costa Concordia în momentul naufragiului, iar sora se află, în prezent, pe Costa Allegra.
Compania a precizat că, deşi reputaţia sa are de suferit, avaria de acum nu poate fi comparată cu naufragiul vasului Costa Concordia.
O altă navă a acestei companii, Costa Concordia, a naufragiat la 13 ianuarie în apropiere de insula italiană Giglio, provocând moartea a 32 de persoane.