Antena 3 CNN Externe Corespondență specială din SUA. Mihai Gâdea: „Milwaukee e o fortăreață înainte de discursul lui Trump”

Corespondență specială din SUA. Mihai Gâdea: „Milwaukee e o fortăreață înainte de discursul lui Trump”

PHOTO-2024-07-17-23-40-46
Mihai Gâdea, într-o corespondență specială Antena 3 CNN din SUA, miercuri, 17 iulie | Sursă foto: Captură video
de Andreea Ştefan    |    17 Iul 2024   •   23:39

Înainte de discursul pe care Donald Trump îl va susține joi în fața participanților de la Convenția republicană, Mihai Gâdea a spus miercuri, într-o corespondență specială Antena 3 CNN din SUA, că Milwaukee este „un fel de fortăreață”. De asemenea, noile sondaje de opinie realizate de CNN dezvăluie faptul că peste două treimi dintre democrați vor ca Joe Biden să se retragă din cursa pentru alegerile prezidențiale din SUA și să lase pe altcineva să candideze în locul său.

Donald Trump urmează să facă ultimele pregătiri pentru discursul pe care îl va susține joi seară. 

„Ceea ce se întâmplă acum în Milwaukee este fără precedent în istorie. Noi știm că a avut loc o tentativă de asasinat și vă spuneam aseară că Serviciile Secrete americane sunt în posesia unor informații că iranienii ar fi pregătit și ei un astfel de complot și Trump să fie ținta unui astfel de asasinat. Ce se întâmplă în momentul de față în acest oraș este absolut incredibil. Oriunde întorci privirea, oriunde mergi pe stradă sunt forțe impresionante de poliție, de la Secret Service, inclusiv din zona militară. Este un fel de fortăreață, nici măcar la Summitul NATO, unde au fost liderii din țările aliate nu a fost așa ceva”, a spus Mihai Gâdea într-o corespondență specială din SUA.

Mihai Gâdea spune că reacția republicanilor la amenințarea asupra lui Donald Trump este una foarte dură, în timp ce iranienii neagă faptul că ar exista un astfel de complot în care ei să fie implicați.

Iranienii susțin că încearcă să îl tragă la răspundere pe Trump pe cale legală, nu prin asasinare.

„Republicanii răspund extrem de dur. (...) Este președintele pentru Afaceri Externe al Congresului, Michael McCaul, care vorbește despre faptul că este „profund alarmat de rapoartele recente, conform cărora regimul iranian ar putea chiar să comploteze împotriva fostului președinte Trump. Este necesară o investigație rapidă și amănunțită asupra acestor acuzații. Administrația Biden trebuie să își continue imediat concluziile și să comunice aceste concluzii publicului”.

Aici este o mare întrebare, pentru că, până în momentul de față, nu s-a răspuns la anumite întrebări esențiale, dacă trăgătorul, care a fost atât de aproape să îl ucidă pe Donald Trump, era un lup singuratic sau, până la urmă, el ar fi putut să fie racolat de cine știe ce organizație criminală sau teroristă sau de către un stat terorist. Singurul lucru care se știe despre el este faptul că tatăl său a declarat că a plecat cu o zi înainte, dispăruse cu pușca de acasă, și la 11 seara a alertat poliția că fiul său a plecat.

Cu atât mai mult, semnele de întrebare se ridică în SUA cu privire la modul în care Secret Service l-a protejat pe Donald Trump. Era inclusiv această informație la poliție, cu un tată care spune că fiul său a plecat cu pușca de acasă, în proximitatea locului în care Donald Trump avea acel miting. Există și aceste elemente cu informațiile că iranienii plănuiau și ei un complot, motiv pentru care astăzi, cel care este speaker-ul Congresului, Mike Johnson, spune că, de fapt, doamna care conduce Secret Service ar trebui să își depună demisia de îndată.

65% dintre democrați vor ca Joe Biden să renunțe la cursa pentru Casa Albă

Mihai Gâdea a prezentat apoi, în exclusivitate, un nou sondaj de opinie difuzat de CNN, în care se arată faptul că două treimi dintre alegătorii democrați consideră că președintele Biden ar trebui să se retragă din cursa pentru alegerile prezidențiale din SUA. 

„O majoritate de 65% dintre democrați și independenții de înclinare democrată spun că președintele Joe Biden ar trebui să se retragă și să permită partidului său să aleagă un alt candidat.

În schimb, trei sferturi dintre adulții care sunt din zona republicană, mai exact 73%, spun că fostul președinte Donald Trump ar trebui să continue să candideze pentru prezidențiale.

Toate aceste lucruri vin într-un context în care democrații sunt într-un fel de haos, iar sondajele care vin sunt unele dintre cele mai îngrijorătoare pentru ei, motiv pentru care nume mari din partidul democrat, inclusiv astăzi, au cerut retragerea lui Joe Biden. 

(...) În statele-cheie, la întrebarea „Este Biden prea în vârstă pentru a candida din nou?”, în statul Arizona au răspuns 72% „Da”. În Georgia - 67%, în Wisconsin - 70%, în Michigan - 70%, în Pennsylvania - 70%, în Carolina de Nord - 78% au răspuns da, în Nevada - 70%”, a spus Mihai Gâdea.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close