Antena 3 CNN Externe Corespondență din SUA: Dacă alegerile au loc acum, Donald Trump devine președintele SUA. Când și-ar putea anunța Biden retragerea

Corespondență din SUA: Dacă alegerile au loc acum, Donald Trump devine președintele SUA. Când și-ar putea anunța Biden retragerea

trump biden abaca
Donald Trump și Joe Biden. Sursă foto: hepta / Abaca Press
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Iul 2024   •   21:25

Convenția Partidului Republican confirmă că această formațiune politică a devenit "partidul lui Donald Trump" și că acesta din urmă a reușit să anihileze, cel puțin deocamdată, orice opoziție internă față de candidatura sa la Casa Albă. 

Foștii săi contracandidați, Ron DeSantis și Nikki Haley, au defilat pe scena evenimentului făcând declarații de sprijin pentru Trump.

Republicanii așteaptă, joi, discursul liderului republican, pentru a constata dacă acesta și-a schimbat retorica după tentativa eșuată de asasinat asupra sa, din 13 iulie.

"Mulți participanți la Convenția republicană au vrut să-și bandajeze urechea, precum Donald Trump, spunând că glonțul care l-a rănit pe acesta le era, de fapt, destinat. Pentru republicani, Trump este cel care a încasat un glonț în locul lor. 

Înaintea discursului de astăzi, Donald Trump a vorbit, dar nu în cadrul evenimentului pe care l-a urmărit până acum din tribună, ci la premiera unui film. El acolo a spus, citez: 'Dumnezeu a fost cu mine. Cum să nu-l prețuiești și mai mult pe Dumnezeu după ce te scapă de așa ceva?'

Atmosfera din jurul lui Donald Trump nu mai seamănă deloc cu cea de la finalul său de mandat. Ne aducem aminte că pe 6 ianuarie și după aceea, 90% din presa americană era împotriva lui Donald Trump. Acum vedem niște repoziționări, niște schimbări majore de abordare. Astăzi, am auzit comentatori care în urmă cu trei ani și jumătate vorbeau în termenii cei mai acizi despre domnul Trump, iar acum afirmă că este surprinzător, într-un sens pozitiv, faptul că vicepreședintele pe care și l-a ales este un bărbat de 39 de ani, căsătorit cu o doamnă care provine dintr-o familie de imigranți, cu are trei copii, iar discursul vicepreședintelui a fost unul incredibil de puternic.

JD Vance este un lider politic din noua generație, aflat la primul mandat în Senat, cu o poveste incredibilă de viață, care reușește să electrizeze mulțimile și care vine și spune: 'Partidul Republican nu mai este al celor de pe Wall Street, ci, în momentul de față, Partidul Republican este al clasei muncitoare'. Nu puțini dintre cei care, repet, erau extrem de critici cu Donald Trump au vorbit despre seara precedentă în termeni pozitivi și au fost rostite, ca să spun așa, mai puține critici.

Mihai Gâdea: Un anunț privind retragerea lui Biden ar putea veni la sfârșitul acestei săptămâni

O altă știre a momentului este faptul că pentru întâia dată se vorbește despre faptul că președintele Biden s-ar putea retrage și e posibil să facă acest anunț în weekend. Aceasta este o știre de ultimă oră.

Mai mulți lideri de la vârful Partidului Democrat au confirmat că i-au transmis președintelui Biden că sunt convinși de faptul că el nu va câștiga în momentul de față. Acesta este un sentiment care s-a așezat, încet-încet: faptul că Joe Biden ar pierde în condițiile, în care ar candida. Deci este posibil ca în acest weekend să își anunțe retragerea. Ce se va întâmpla după? Vom vedea (...)

Repet ceea ce am spus și în serile anterioare: în conformitate cu toate sondajele, dacă alegerile ar fi astăzi, ei bine, Donald Trump ar câștiga fără drept de apel (...)

Revenind la Convenția republicană, în această seară vorbesc oamenii cei mai 'grei': Mike Pompeo, cel care a fost șeful diplomației SUA în cea mai mare parte a mandatului Donald Trump, dar și Eric Trump, fiul său. Acesta îl va prezenta delegaților la convenție pe liderul republican.

Pe Eric Trump îl vedeți în această seară la Antena 3 CNN, într-un interviu în exclusivitate realizat de Sabrina Preda. Vorbim despre România, vorbim despre război, vorbim despre Ucraina, anticipând câteva dintre lucrurile pe care tatăl său le va spune în această seară. Este o lovitură de presă mare de tot dată de Sabrina, un interviu pe care și l-a dorit foarte mult și pe care a reușit să-l obțină pentru publicul nostru, pentru telespectatorii noștri", a transmis din SUA Mihai Gâdea, realizatorul emisiunii "Sinteza Zilei" la Antena 3 CNN.

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close