Antena 3 CNN Externe Corespondență Antena 3 CNN. Rușii au atacat cu rachete balistice și 35 de drone Shahed. Alarme de atac aerian în Ucraina

Corespondență Antena 3 CNN. Rușii au atacat cu rachete balistice și 35 de drone Shahed. Alarme de atac aerian în Ucraina

laurentiu radulescu in ucraina
Rușii au atacat Ucraina în timpul nopții cu rachete balistice și ghidate, precum și cu 35 de drone Shahed. FOTO captură video Antena 3 CNN
de Laurențiu Rădulescu    |    03 Sep 2024   •   09:40

Rușii au atacat Ucraina în timpul nopții cu rachete balistice și ghidate, precum și cu 35 de drone Shahed. Zonele atacate au fost Kiev, Odesa, Harkov, Mykolaiv, Herson, Poltava, Cernihiv și Sumy, scrie Ukrainska Pravda. Jurnalistul Antena 3 CNN, Laurențiu Rădulescu, aflat în Harkov, a relatat că în Harkov s-au auzit mai multe alarme aeriene. 

"A fost o noapte foarte grea pentru a antiaeriană ucraineană, în zona Harkov au fost auzite mai multe alarme de atac aerian. De asemenea s-au auzit mai multe lovituri de rachetă. Cel mai probabil discutăm în schimb despre interceptări ale rachetelor rusești care au vizat orașul Harkov. Același lucru s-a întâmplat și luni.  De asemenea, în urmă cu 2 zile, atunci când mai multe obiective civile au fost lovite, dar și în urmă cu 4 zile. Numărul victimelor, doar în Harkov, în ultimele patru-cinci zile e de peste 50.

Nu au fost raportate, cel puțin până acum, persoane rănite sau clădiri avariate în cursul încercării rușilor de a ataca Harkovul în cursul nopții trecute.

Rușii s-au apropiat la aproximativ 12 km distanță. Președintele Volodimir Zelenski spune că, în schimb, în ultimele 48 de ore, ucrainenii au reușit să blocheze acest val al rușilor.  

În tot acest timp Vladimir Putin se află în vizită în Mongolia, iar conform acelui tratat internațional care prevede arestarea sa în momentul în care merge într-o țară membră a Curții Penale Internaționale, Mongolia – ca membră a CPI - ar trebui să îl aresteze. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că această vizită a fost aranjată minuțios din timp și că nu există absolut niciun risc ca președintele rus Vladimir Putin să fie reținut", a  relatat din Ucraina, Laurențiu Rădulescu.

×
Subiecte în articol: Ucraina Rusia razboi rusia
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close