Antena 3 CNN Externe Corespondență Antena 3 CNN pe frontul din Ucraina. Haos în Odesa rămasă în beznă după atacurile rușilor, oamenii caută disperați apă

Corespondență Antena 3 CNN pe frontul din Ucraina. Haos în Odesa rămasă în beznă după atacurile rușilor, oamenii caută disperați apă

oamenii cumpara apa odesa
Mai multe oraşe importante din Ucraina au rămas fără electricitate şi apă curentă, după ce Rusia a atacat cu peste 100 rachete şi drone centrele energetice din zonă. FOTO: Captură video Antena 3 CNN
de Laurențiu Rădulescu    |    29 Aug 2024   •   07:45

Mai multe oraşe importante din Ucraina au rămas fără electricitate şi apă curentă, după ce Rusia a atacat cu peste 100 rachete şi drone centrele energetice din zonă. Vorbim despre Ismail, Kiev sau Odesa, localităţi care mai au lumină doar datorită generatoarelor montate pe străzi, în timp ce oamenii trebuie să cumpere bidoane de apă pentru a supravieţui. Laurenţiu Rădulescu şi Cosmin Herea se află în Ucraina şi au surprins haosul generat de lipsa curentului.

"Ne apropiem de Odesa, suntem la 40 de kilometri, foarte multe din localitățile mari din apropierea Odesei sunt în beznă, mai multe localități au rămas fără apă, nici la robinet", a transmis Laurențiu Rădulescu, trimis special în Ucraina.

Avariile provenite din atacurile cu drone ale ruşilor au creat un adevărat haos în zonele afectate, mai ales că vorbim despre aglomerări urbane importante din Ucraina. Oamenii iau cu asalt magazinele şi încearcă să cumpere cât mai multe apă cu putinţă.

"Ce vedeți în acest moment e o scurtă înregistrare cu ajutorul unei camere de night vision, sunt multe locuințe în Odeșsa care nu au curent electric", a transmis Laurențiu Rădulescu.

Pentru a asigura un minim necesar de energie electrică, străzile oraşului Odesa sunt împânzite de generatoare.

"Până în urmă cu acum 2 ani, Odesa era unul dintre cele mai cosmopolite orașe, acum pe multe străzi e beznă, pentru că rușii au lovit structuri de electricitate. Aici sunt generatoare care încearcă să mai țină luminile aprinse pe câteva străzi din oraș", a descris Laurențiu Rădulescu situația din Odesa.

Între timp, soldaţii ucraineni încearcă să lărgească frontul şi să avanseze ofensiva spre oraşul Belgorod. În momentul de faţă, Ucraina controlează o suprafaţă de 1.300 de km pătrați, fiind vorba de aproximativ 100 de localităţi ruseşti, conform datelor oferite de Volodimir Zelenski.

×
Subiecte în articol: Ucraina Rusia Război Ucraina Odesa
Parteneri
x close