Antena 3 CNN Externe Corespondență Antena 3 CNN din Israel, la granița cu Libanul. Riposta Iranului ar putea avea loc în orice moment

Corespondență Antena 3 CNN din Israel, la granița cu Libanul. Riposta Iranului ar putea avea loc în orice moment

Laurentiu R?dulescu transmisiuen Israel
Echipa Antena 3 CNN transmisiune din zona de conflict. Sursa foto: Captură video Antena 3 CNN
de Laurențiu Rădulescu    |    10 Aug 2024   •   17:15

Atacul Iranului în Israel ar putea avea loc în orice moment forțele navale ale Iranului au primit mii de rachete de croazieră cu focoase explozive de mare putere, iar oficialii de la Teheran spun că nu există altă cale decât un atac pe toate planurile. Echipa Antena 3 CNN a încercat să intre într-unul dintre kibbutz-urile care se află la granița de nord a Israelului cu Libanul, zonă împânzită de soldaţi. 

Zeci de case au fost distruse, iar zona transformată în unitate militară. Peste 500 de oameni au fost strămutați. Nu suntem lăsați să trecem, așa că ne continuăm drumul spre Shlomi, localitate cu aproape 7.000 de suflete, până pe 7 octombrie, atunci când atacurile Hezbollah s-au intensificat.

În acest context, secretarul de stat american Antony Blinken cere măsuri pentru detensionare a situației din Orientul Mijlociu.

"Orașele de la granița cu Libanul sunt pustiite. Mii de oameni  au plecat din aceste case. În spatele meu este granița cu Libanul. Peste acest munte se dau deseori lupte grele între IDF și Hezbollah , iar zidul pe care îl vedeți a fost ridicat de către Israel tocmai pentru a încerca să împiedice o eventuală invazie terestra Hezbollah", a transmis Laurenţiu Rădulescu, trimis special Antena 3 CNN în Israel. 

În Shlomi aproape că nu trece zi fără ca atacurile Hezbollah să nu declanșeze alarmele aeriene. 

În urmă cu 2 zile 25 zile de rachete au fost trimise dinspre Liban spre această localitate, marea majoritate doborâte, iar altele care au lovit zone nepopulate.

×
Subiecte în articol: atac israel Liban
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close