Noile cazuri de îmbolnăvire s-au înregistrat între cele peste 2.300 de persoane aflate deja în carantină, a precizat Ministerul Sănătății de la Seul, care a asigurat că duce o amplă campanie pentru a controla propagarea acestei epidemii.
'Cetățenii nu trebuie să reacționeze într-o manieră exagerată și trebuie să coopereze strâns (cu autoritățile) pentru a minimiza impactul asupra economiei', a susținut vicepremierul Choi Kyung Hwan.
Primul caz de îmbolnăvire cu coronavirusul MERS a fost constatat la 20 mai la o persoană care venea din Orientul Mijlociu, iar posibilitatea răspândirii acestui virus, contra căruia nu există niciun vaccin sau tratament, a generat o vie îngrijorare în Coreea de Sud.
Ca urmare, au fost închise 1.300 de școli, au fost anulate diferite evenimente publice și concursuri sportive. Peste 20.000 de străini au renunțat, de săptămâna trecută, la călătoria pe care intenționau să o efectueze în această țară asiatică, potrivit datelor furnizate de oficiul de turism.
Criticate pentru întârzierea cu care au reacționat în identificarea purtătorilor virusului, precum și pentru lipsa de transparență legată de această situație, autoritățile au anunțat duminică dimineața existența a 24 de instituții din domeniul sanitar în care s-au înregistrat cazuri de infectare cu MERS. Alte acuzații au fost legate de faptul că un probabil purtător al coronavirusului a fost lăsat să părăsească țara și să plece în China.
Peste 20 de țări au fost afectate de acest virus, care implică un grad mai mare de mortalitate însă este mai puțin contagios decât virusul responsabil de Sindromul Respirator Acut Sever (SRAS), care a provocat moartea a aproape 800 de persoane în lume în 2003.
În Arabia Saudită, peste 950 de persoane au fost infectate cu coronavirusul MERS din 2012 până în prezent. Potrivit datelor publicate joi de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), la nivel mondial, au fost confirmate 1.179 de cazuri de îmbolnăvire, dintre care cel puțin 442 s-au soldat cu moartea pacienților.