Antena 3 CNN Externe „Coreea de Sud și Ucraina sunt câini răi crescuți de SUA”. Sora dictatorului nord-coreean iese la atac și amenință cu arma nucleară

„Coreea de Sud și Ucraina sunt câini răi crescuți de SUA”. Sora dictatorului nord-coreean iese la atac și amenință cu arma nucleară

Kim Yo Jong
Sora lui Kim are o influență mare în regimul de la Phenian și este, deseori, vocea dură a acestuia în astfel de momente.
de Adrian Dumitru    |    23 Oct 2024   •   08:48

Kim Yo Jong, influenta soră a dictatorului nord-coreean, Kim Jong Un, a ieșit la atac, marți, după criticile la nivel internațional față de faptul că regimul de la Phenian trimite trupe să lupte pe frontul ucrainean. Kim Yo Jong spune că Ucraina și Coreea de Sud sunt „câini răi crescuți de SUA” și a amenințat din nou cu folosirea armelor nucleare, relatează Politico.

Sora dictatorului a făcut afirmațiile într-o declarație pentru presa de stat de la Phenian, spunând, printre altele că „o provocare împotriva unui stat înarmat nuclear” ar putea să provoace o „situație oribilă” și „inimaginabilă”.

Kim Yo Jong a sărit la atac și împotriva guvernelor de la Seul și Kiev, despre care a spus că au făcut „remarci inconștiente” despre state înarmate nuclear, un statut pe care Coreea de Nord îl clamează de mai mulți ani.

Ea mai descris cele două țări drept „demente” și a spus că „riscă distrugerea tuturor gunoaielor”.

„Nimeni nu știe cum ne vom obține represaliile și răzbunarea a mai spus ea”.

Declarația furioasă vine după informațiile transmise în numeroase surse și confirmate de Ucraina și Coreea de Sud, conform cărora, Nordul trimite un număr semnificativ de soldați să lupte alături de Rusia pe frontul din Ucraina.

Ambele țări spun că în jur de 10.000 de militari au fost desfășurați în Rusia, în timp ce bloggeri militari pro-Kremlin arată filme cu soldații lui Kim pregătindu-se de luptă la baze militare rusești.

Relații tot mai strânse

Regimul de la Phenian și cel de la Kremlin și-au accentuat cooperarea după ce cei doi dictatori, Putin și Kim, au semnat un tratat de parteneriat cuprinzător, în iunie.

Volodimir Zelenski spune că Nordul susține Rusia pentru că primește infuzii de bani de la Moscova, aceștia fiind esențiali pentru o țară aflată aproape mereu în pragul foametei.

„Coreea de Nord este foarte săracă și e dispusă să-și trimită oamenii pe front. Ca să fiu sincer, deja am văzut ofițer și personal tehnic, cred, în teritoriile ocupate temporar”, a declarat Zelenski, luni.

„Cred că au trimis ofițeri mai întâi pentru ca ei să înțeleagă ce se întâmplă mai întâi, după care să vină contingentul, pentru că altfel cum i-ar gestiona, cum le-ar da comenzi? Vorbesc de probleme de limbă, cred ca acestea sunt dificultăți serioase”, a adăugat președintele ucrainean.

Reprezentantul permanent al Coreei de Sud la ONU, Hwang Joon Kook a declarat că, pe lângăd bani, Rusia ar putea compensa Coreea de Nord pentru sprijinul său în război și cu tehnologie pentru armamentul nuclear.

Deși Nordul a respins informațiile că se implică direct în război și a spus că acestea sunt „zvonuri fără acoperire”, marți, purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a refuzat să confirme sau să le infirme, spunând doar că Rusia „are dreptul” să coopereze cu Coreea de Nord.

×
Parteneri
x close