Antena 3 CNN Externe Coreea de Sud trage focuri de armă, după ce soldații lui Kim Jong Un au trecut granița

Coreea de Sud trage focuri de armă, după ce soldații lui Kim Jong Un au trecut granița

soldati CS
Soldați sud-coreeni în apropiere de Zona Demilitarizată. Sursă foto: hepta / DPA Images / Ryu Seung-Il
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Iun 2024   •   09:03

Armata sud-coreeană a anunțat, vineri, că a tras focuri de avertisment, după ce mai mulți soldați nord-coreeni au trecut pentru scurt timp frontiera, relatează Agerpres.

Incidentul a avut loc joi și este al treilea de acest fel petrecut recent.

Alte două incursiuni, în care au fost implicați zeci de militari ai Nordului, au precedat mini-turneului asiatic al liderului rus, Vladimir Putin, care a vizitat Coreea de Nord și Vietnamul.

"Mai mulți soldați  nord-coreeni ce lucrează în interiorul Zonei Demilitarizate, pe linia centrală a frontului, au trecut linia de demarcație militară. După avertismentele şi tirurile de somație ale armatei noastre, soldații nord-coreeni s-au repliat spre nord", a precizat Statul Major sud-coreean, cu referire la incidentul din 20 iunie.

Într-un incident survenit marți, cu câteva ore înainte de vizita președintelui rus Vladimir Putin la Phenian, mai mulți militari ai Nordului au fost răniți în explozia unor mine, în timp ce lucrau lângă frontieră.

Putin avertizează Coreea de Sud după vizita la Phenian

Vizita liderului de la Kremlin s-a încheiat miercuri prin semnarea unui acord de apărare reciprocă între cele două țări.

Acordul a stârnit îngrijorare în Coreea de Sud și printre aliații săi occidentali.

Drept reacție, guvernul de la Seul a anunțat că își va reconsidera politica ce îi interzice să furnizeze arme Ucrainei în mod direct.

Vladimir Putin a spus, la rândul său, că "ar fi o mare greșeală" dacă autoritățile din Coreea de Sud vor trimite armament Kievului.

Cele două Coreei sunt separate de o Zonă Demilitarizată (DMZ) cu o lățime de 4 kilometri iar linia de demarcație se află în mijloc.

Părțile nord-coreeană și sud-coreeană ale DMZ sunt puternic fortificate iar zona, în sine, este înțesată de mine.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Vasile Bănescu s-a retras din funcția de purtător de cuvânt al BOR
x close