Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord vrea să arunce în aer drumurile către graniţa cu Coreea de Sud. "Suveranitatea a fost încălcată"

Coreea de Nord vrea să arunce în aer drumurile către graniţa cu Coreea de Sud. "Suveranitatea a fost încălcată"

solda?i nord coreeni
Graniţa dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud este puternic militarizată. Foto: Gettyimages
de Mihai Paul    |    14 Oct 2024   •   16:42

Coreea de Nord se pregătește să arunce în aer drumurile care traversează granița puternic militarizată cu Coreea de Sud, a declarat luni Seulul, pe fondul unei escaladări a războiului de cuvinte după ce Nordul și-a acuzat rivala că a trimis drone deasupra capitalei sale, Pyongyang.

Trupele nord-coreene lucrau sub camuflaj pe drumurile de pe partea lor de frontieră, în apropierea coastelor de vest și de est, care sunt probabil pregătiri pentru a arunca în aer drumurile, posibil încă de luni, a declarat purtătorul de cuvânt militar al Coreei de Sud, conform NBC News.

Coreea de Nord a acuzat vineri Coreea de Sud că a trimis drone pentru a împrăștia un „număr uriaș” de pliante anti-Nord deasupra Pyongyangului, în ceea ce a numit provocare politică și militară care ar putea duce la un conflict armat.

Lee Sung-jun, un purtător de cuvânt al șefilor de stat major interarme din Coreea de Sud, a refuzat luni să răspundă întrebărilor dacă dronele au fost pilotate de militari sau civili sud-coreeni.

Într-o altă declarație incendiară vizând Coreea de Sud și Statele Unite, Kim Yo Jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong Un, a declarat luni că armata sud-coreeană este „în mod clar” de vină pentru intruziunea dronelor și că Washingtonul ar trebui, de asemenea, să fie tras la răspundere.

„Dacă suveranitatea unui stat cu arme nucleare a fost încălcată de corcituri dresate de yankei, stăpânul acestor câini ar trebui să fie tras la răspundere pentru acest lucru”, a declarat ea prin intermediul agenției de presă de stat KCNA, făcând referire la Seul și Washington.

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord coreea de sud granita
Parteneri
x close