Antena 3 CNN Externe Phenianul a trimis alte sute de baloane cu deșeuri în Coreea de Sud

Phenianul a trimis alte sute de baloane cu deșeuri în Coreea de Sud

Nord coreeni au reluat inedita şi murdara operaţiune prin care îi pedepsesc pe fraţii de la sud

Phenianul a trimis alte sute de baloane cu deșeuri în Coreea de Sud
Coreea de Nord a trimis alte sute de baloane cu deșeuri în Coreea de Sud
de Ioana Mircea    |    09 Iun 2024   •   10:16

Duminică, armata sud-coreeană a estimat că aproape 330 de baloane cu deșeuri au fost trimise sâmbătă de către Phenian, ca răspuns la trimiterea de pliante de propagandă în Coreea de Nord de către militanți sud-coreeni, potrivit agerpres.ro.

Armata sud-coreeană a anunțat ieri că este în alertă pentru posibila sosire a unor astfel de aerostate din Coreea de Nord. Duminică, armata a precizat că analiza acestor baloane a arătat că ele nu conțineau „substanțe periculoase".

„Coreea de Nord se angajează într-o altă provocare la nivel scăzut, lansând baloane cu deșeuri împotriva zonelor noastre civile", a reacționat primarul Seulului, Oh Se-Hoon, într-o postare pe Facebook.

Kim Yo Jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong Un, a ironizat Coreea de Sud pe tema baloanelor trimise, afirmând că nord-coreenii nu fac decât să-și exercite libertatea de expresie.

Parlamentul Coreei de Sud a votat în 2020 o lege pentru a interzice trimiterea de manifeste către Coreea de Nord. Însă legea, care nu era respectată de activiști, a fost anulată anul trecut, fiind considerată o încălcare a libertății de expresie.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Terenuri care costă cât o ceașcă de cafea pe metru pătrat
x close