Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord îşi va dezafecta instalaţiile nucleare

Coreea de Nord îşi va dezafecta instalaţiile nucleare

Coreea de Nord îşi va dezafecta instalaţiile nucleare
03 Oct 2007   •   15:06

Coreea de Nord a acceptat un calendar pentru dezafectarea instalaţiilor sale nucleare. Mai mult, Phenianul s-a angajat să dezvăluie şi o lista completă cu aceastea. Între timp, în capitală se desfăşoară cel de-al doilea summit inter-coreean. Phenianul a acceptat un calendar pentru programul său de denuclearizare. Potrivit unui acord prezentat de China, Coreea de Nord s-a angajat să dezafecteze instalaţiile nucleare de la Yongbyon până la sfârşitul anului.

Oficialii chinezi au anunţat că vor publica un document cu etapele procesului de denuclearizare, adoptat în urma unei noi sesiuni de negocieri desfăşurate la Beijing.

Între timp, la Phenian continuă discuţiile dintre preşedintele sud-coreean Roh Moo-hyun şi omologul său, Kim Jong il. “Nu am ajuns la un consens pe toate problemele. Există subiecte asupra cărora aveam aceleaşi opinii şi există probleme asupra cărora avem viziuni diferite. Dar ceea ce pot să vă asigur este că amândoi avem intenţii ferme de pace”, a declarat preşedintele sud-coreean.

Totuşi, liderul de la Seul s-a declarat satisfăcut de modul în care s-au desfăşurat discuţiile cu Roh Moo-hyun. La rândul său, liderul nord-coreean a afirmat că discuţiile au fost corespunzătoare şi că summitul se va încheia la termenul stabilit.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close