Antena 3 CNN Externe Război murdar! Coreea de Nord a trimis în Sud baloane uriașe cu gunoi și excremente. Locuitorii au fost avertizați să rămână în case

Război murdar! Coreea de Nord a trimis în Sud baloane uriașe cu gunoi și excremente. Locuitorii au fost avertizați să rămână în case

Coreea de Nord a aruncat peste 200 de baloane care transportau gunoi în Sud. Autoritățile din Coreea de Sud au avertizat locuitorii să rămână în case.

Război murdar! Coreea de Nord a trimis în Sud baloane uriașe cu gunoi și excremente. Locuitorii au fost avertizați să rămână în case
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Mai 2024   •   18:22

Armata din Coreea de Sud a avertizat, de asemenea, publicul să nu atingă baloanele albe și pungile de plastic atașate acestora, deoarece acestea conțin "deșeuri murdare și gunoi", scrie BBC.

Baloanele au fost găsite în opt din cele nouă provincii din Coreea de Sud și sunt acum analizate de autorităţi.

Cei care locuiesc la nord de capitala sudului Seul și în regiunea de graniță au primit mesaje text de la autorități prin care li se cere "să se abțină de la activități în aer liber". De asemenea, li s-a cerut să depună un raport la cea mai apropiată bază militară sau secție de poliție dacă observă un "obiect neidentificat".

Residents have been warned not to go outdoors and not to touch any "unidentified objects".

Publicată de BBC News pe Miercuri, 29 mai 2024

În GALERIA FOTO de mai jos puteţi urmări mai multe imagini cu baloanele:

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În imaginile distribuite pe rețelele de socializare se observă saci atașați prin sfoară de baloane albe, încărcate cu hârtie igienică, pământ întunecat și baterii.

Agenția de presă Yonhap din Coreea de Sud a raportat că "unele dintre baloanele căzute transportau ceea ce par a fi fecale, judecând după culoarea închisă și mirosul lor".

Armata din Coreea de Sud a reacţionat: "Amenință serios siguranța poporului nostru"

"Coreea de Nord este în întregime responsabilă pentru ceea ce se întâmplă din cauza baloanelor și avertizăm cu severitate Coreea de Nord să oprească imediat această acțiune inumană și grosolană", a transmis Armata din Coreea de Sud, potrivit BBC.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
România pleacă de la Euro 2024, după 0-3 cu Olanda
x close