Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord a arestat un cetăţean american care a intrat ilegal în ţară

Coreea de Nord a arestat un cetăţean american care a intrat ilegal în ţară

Coreea de Nord a arestat un cetăţean american care a intrat ilegal în ţară
30 Dec 2009   •   19:24

Coreea de Nord a recunoscut că a reţinut un american pentru intrarea ilegală în acest stat. Activiştii pentru drepturile omului susţin că l-au văzut ultima oară pe Robert Park în timp ce traversa râul Tumen în Coreea de Nord în ziua de Crăciun, având asupra sa scrisori prin care cerea demisia liderului de la Phenian şi eliberarea sutelor de mii de deţinuţi politici.

După patru zile fără nici o veste, rudele americanului de origine coreeană au declarat că sunt uşurate că statul comunist a anunţat în cele din urmăr că are un cetăţean american în arest- deşi analiştii consideră că acţiunile lui Park pot fi privite ca ostile şi i-ar putea aduce o condamnare grea.

Un comunicat de doar 2 rânduri din partea agenţiei oficiale nord coreene de presă arată că un american este anchetat pentru "intrarea ilegală " în ţară în Ajunul Crăciunului.
Nu se specifică numele bărbatului, dar se presupune că este vorba de Park. De asemenea, nu au existat explicaţii în legătură cu discrepanţa din data privind trecerea graniţei.
Washington, care nu are relaţii diplomatice cu Phenian, a anunţat că va cere acces consulat la cetăţeanul american prin ambasada Suediei.
Această ultimă arestarea ar putea oferi Nordului un avantaj în negocierile nucleare cu Washington.
Recent, Coreea de Nord mai condamnase două jurnaliste americane la 15 ani de închisoare pentru spionaj după ce au trecut ilegal graniţa. Ele au fost eliberate la intervenţia fostului preşedinte american Bill Clinton.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close