Antena 3 CNN Externe Un copil a murit și 23 de persoane sunt dispărute în Malawi, după ce barca în care se aflau a fost răsturnată de un hipopotam

Un copil a murit și 23 de persoane sunt dispărute în Malawi, după ce barca în care se aflau a fost răsturnată de un hipopotam

Un copil de un an a murit, iar 23 de persoane sunt date dispărute în Malawi, după ce un hipopotam a lovit barca în care se aflau.

hipopotam
Un copil a murit și 23 de persoane sunt dispărute în Malawi, după ce barca în care se aflau a fost atacată de un hipopotam Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Mai 2023   •   22:38

Tragedia a avut loc luni, în îndepărtatul district Nsanje din sudul Malawi, lângă granița cu Mozambic, când mai mulți săteni au încercat să traverseze cu barca râul Shire, pentru a ajunge la terenurile lor.

Din păcate, barca a fost atacată și răsturnată de un hipopotam, iar în urma incidentului, un bebeluș a murit.

De asemenea, dintre cei care se aflau în barcă, 14 persoane au reușit să se salveze, însă 23 sunt încă date dispărute.

"Ofițerii sunt la fața locului de luni, când a fost raportat accidentul, în căutarea persoanelor dispărute”, a declarat purtătoarea de cuvânt a poliției, potrivit BBC.

Citește și: Care este masculinul cuvântului girafă. Cum se denumeşte ştiinţific o girafă de sex masculin

Echipele de salvare caută supraviețuitori, dar șansele de a găsi pe cineva în viață sunt din ce în ce mai mici.

Deputatul local Gladys Ganda a cerut în repetate rânduri să fie construit un pod, astfel încât oamenii să nu fie nevoiți să-și riște viața trecând râul cu bărci, dar apelul ei a fost ignorat.

Râul Shire găzduiește mulți hipopotami și crocodili, aceștia fiind teritoriali și extrem de agresivi, mai ales în perioadele în care au pui.

×
Subiecte în articol: barca atacata hipopotam Malawi
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close