Conform studiului, copiii concepuţi de un bărbat trecut de 45 de ani prezintă statistic un număr mai mare de defecte la naştere, dar sunt şi mai predispuşi către boli precum autismul, schizofrenia sau epilepsia. Taţii cu vârste între 20 şi 30 de ani au de două ori mai multe şanse să conceapă un copil care va supravieţui mai mult de 19 ani.
Studiul danez, unul dintre cele mai mari în domeniu, mai indică faptul că ceasurile biologice pot fi un factor crucial atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei atunci când se vorbeşte despre conceperea unui copil. În timpul cercetărilor, care au durat 18 ani, s-au înregistrat 831 de decese, majoritatea în primul an de viaţă.
Din analizele efectuate rezultă cu certitudine că există o legătură clară între vârsta tatălui i cauza decesului copilului. Dacă în grupul copiilor concepuţi de bărbaţi tineri printre cauzele decesului s-au numărat vârsta mamei şi clasa socială a părinţilor, în cel al copiilor concepuţi după 45 de ani vârsta tatălui a constituit factorul major de deces, cei mai mulţi suferind de defecte de naştere precum maladiile cardiace.
Antena3.ro